Eindelijk ontwikkeling appartementen Concourslaan mogelijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Lege plek in centrum Hoofddorp gaat plaats bieden aan 58 appartementen, waarvan een groot deel geschikt voor jongeren en kleine huishoudens.

Al geruime tijd zijn er plannen voor nieuwbouw aan de Concourslaan en Tuinweg in Hoofddorp. Ontwikkelaar Garden Square B.V. heeft de gemeente nu laten weten tot een overeenkomst te zijn gekomen met de eigenaren van de twee panden aan de Concourslaan. Dit betekent dat de plannen voor ‘The Concourse’ nu verder kunnen worden uitgewerkt.

Op de nu lege plek, midden in het winkelcentrum, komen 58 appartementen met op de begane grond winkels. Het grootste deel van de appartementen is ongeveer 48 m², maar er zijn ook grotere appartementen tot 116 m². Bovenin, op de 4e etage, komen 12 penthouses. Op de 1e verdieping is een inpandige parkeergarage bedacht.

Nu aanpakken
“Hoe deze plek erbij lag was een doorn in het oog voor veel Hoofddorpers. Eindelijk komt er dan beweging in en gaat dit verloederde stukje Concourslaan aangepakt worden. En dat het plan voorziet in appartementen voor jongeren, en ook voor mensen waarvan de kinderen het huis uit zijn, is helemaal mooi”, aldus Wethouder Jurgen Nobel.

Wethouder Johan Rip: “We zijn erg blij dat er, na jarenlang gesteggel, een uitweg uit de impasse is gevonden en er eindelijk kan worden ontwikkeld. Hierdoor kan de Concourslaan weer wat terugkrijgen van de idyllische en kenmerkende laan die het vroeger voor Hoofddorp was.”

Betaalbare woningen
Garden Square kan de plannen nu verder uitwerken, zodat er met de gemeente een overeenkomst kan worden gesloten. Hierin worden afspraken vastgelegd over onder andere het soort woningen. Het is de bedoeling dat er voor een groot deel betaalbare woningen komen.

Cookieinstellingen