‘Een mooiere wereld’ komt naar Hoofddorp

de Andersons
de Andersons
Foto: Corné van der Stelt

Voor het moment dat de theaters weer opengaan heeft het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons een voorstelling in petto met een titel vol hoop.: ‘Een mooiere wereld’, een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Op 29 januari staan ze in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

Hoe maken we de wereld mooier?
In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En over hoe toen de paniek toesloeg: wat hebben we gedaan? Een kind in déze wereld! Hoe kunnen we hem hier gelukkig maken en houden? Moeten we hem afschermen van de wereld of moeten we de wereld mooier maken? Maar hoe dan? En kunnen we dat? Wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen?

Te rade bij de wijze en opstandige Zweedse schrijfster Astrid Lindgren
De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de kinderboekenschrijfster, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost bood en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er gegild van het lachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen ze niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.’ – Katinka Polderman

Bestel je kaartjes
Uiteraard kan het in deze periode altijd zo zijn dat een voorstelling toch geen doorgang kan vinden door de coronamaatregelen. Bij de betreffende theaters krijg je dan je geld terug of blijft je kaartje geldig voor een nieuwe datum. Geef daarom vooral gehoor aan de oproep om kaarten te reserveren en draag zo de cultuursector een warm hart toe.

Meer informatie? Kijk op www.deandersons.nl. Kaartjes zijn te bestellen via www.demeerse.nl.

Cookieinstellingen