Hoofddorper driemaal gekroond tot beste ‘food photographer’ ter wereld

Foto: Unsplash

Lyan van Furth uit Hoofddorp is voor de derde keer op rij beste ‘food photographer of the year’. Van de duizend inzendingen kiest de jury van het internationale fotografieplatform Foodelia elk jaar de beste culinaire foto’s ter wereld uit.

(bron: NH Nieuws)

Al drie jaar doet Lyan mee met de competitie. “De wedstrijd is zo opgezet dat je elke maand iets moet opsturen”, legt hij uit aan mediapartner NH Nieuws. “Je kiest elke maand de beste foto’s die je hebt geschoten uit, en zij bepalen dan elke maand welke foto’s het mooiste zijn.”

Aan het einde van het jaar wordt dan gekeken welke fotograaf de meeste winnende foto’s heeft. Lyan won niet alleen dit jaar, maar ook in 2020 en 2019 de prijs voor beste ‘Food photographer’.

Kunstwerken
Het maken van de perfecte foto is nog best een klus en begint bij het gerecht dat gemaakt wordt door een chef. “Het is mooi om te zien hoe mensen passie hebben voor hun werk. Iemand kan met zoveel passie een kroket maken, en ik heb ook heel veel passie voor mijn vak. Dat matcht dus heel erg.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen