Forza! presenteert haar TOP-10

Foto: Forza!

Haarlemmermeer – De lokale partij Forza! heeft afgelopen weekend haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 en daarmee haar top-10 gepresenteerd.

Lijsttrekker Erik Vermeulen: ‘’Ik ben trots op het team dat gepresenteerd is. Een prachtige super gemotiveerde, enthousiaste groep mensen die in de startblokken staan om aan de slag te gaan. Een uitgebalanceerde lijst met een mooie mix  ervaring en aanstormend, jong talent’’. “Ik zou willen dat al deze mensen in de nieuwe gemeenteraad gekozen worden”.

De eerste op de lijst is fractievoorzitter, oud ondernemer en Zwanenburger Erik Vermeulen. Op de tweede plek staat fractie-assistent, bedrijfskundige en zorgspecialist Juriaan Kos gevolgd door Marlène Hogervorst uit Nieuw-Vennep, onderneemster in de evenementenbranche, oprichtster van actiegroep Noord-Holland Referendum en tot voor kort lid van de dorpsraad in Nieuw-Vennep. De vijfde plek wordt ingevuld door toekomstig mr. In de rechten en tevens het jongste politieke talent van de partij Yasmine Bouwhuis (19). Op zes staat fractiemedewerker en oud-politieman Paul Vermeulen (geen familie van) en op plaats zeven de 21-jarige bestuurskundige Dean Castricum uit Rijsenhout. De negende en tiende plek worden respectievelijk ingevuld door Leontine Landino en de ondernemer/bedrijfsadviseur Dennis van Druten.

Naast Vermeulen zijn de huidige raadsleden Jordy Schaap en Tjarda Reesink ook herkiesbaar. Jordy Schaap, sinds 2014 actief voor Forza! en sinds 2019 raadslid en fractiesecretaris voor de partij staat op de vierde plek, Tjarda Reesink is terug te vinden op de achtste plek op de lijst. Nestor van de fractie en medeoprichter van Forza!, Michel van Dijk is de enige van de huidige fractie die zichzelf niet herkiesbaar heeft gesteld. Van Dijk is sinds 2010 raadslid namens Forza! en heeft na drie raadsperiodes actief te zijn geweest besloten een punt te zetten achter zijn lokale, politieke carrière.

Forza! laat weten dat niet alleen de nummer 1, maar iedereen in de Top-10 lijsttrekker is. De eerste op de lijst Vermeulen ziet zich als lid van een team:  ‘’Het idee van een persoon die een partij alleen leidt is wat ons betreft achterhaald. Bij Forza! is iedereen op onze lijst gelijk. Iedereen brengt zijn/haar eigen unieke competenties mee en bij dit vernieuwde Forza! trekt iedereen even hard aan de kar om de belangen van onze kiezers te vertegenwoordigen. Niemand is bij ons belangrijker dan de ander. Wij hebben alleen maar toppers’’, laat Vermeulen weten.

Forza! behaalde bij de vorige verkiezingen vijf zetels en is sindsdien de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. Forza! heeft de afgelopen raadsperiode laten zien een constructieve partij te zijn die in het debat niet zelden de vinger op de zere plek legt maar ook oplossingen aandraagt en serieus meedenkt met andere partijen. Vermeulen: ‘’Forza! heeft in de afgelopen periode laten zien dat ze met een oplossingsgericht en  lokaal geluid serieus te nemen is. We zijn dan ook klaar om verantwoordelijkheid te gaan dragen na 16 maart. Met dit team heb ik er alle vertrouwen in, dat wij ons ook in de volgende periode constructief en strijdbaar kunnen inzetten voor alle inwoners en ondernemers in onze gemeente’’. Op dit moment wordt de rest van de lijst ingedeeld. In Januari maakt de partij op haar website de rest van de lijst bekend.

Cookieinstellingen