Studentenwoningen in Hyde Park Hoofddorp

Locatie centrumblok verdeeld in drie delen en beoogd studentenblok
Locatie centrumblok verdeeld in drie delen en beoogd studentenblok
Foto: aangeleverd

De gemeente Haarlemmermeer maakt met ontwikkelaar Hyde Park Hoofddorp B.V. aanvullende afspraken zodat er ook studentenwoningen in Hyde Park kunnen komen. Ook komt het bouwdeel in het centrum van de wijk er anders uit te zien.

De afspraken zijn een aanvulling op de overeenkomst die de gemeente en Hyde Park Hoofddorp B.V. in 2018 sloten voor de ontwikkeling van deze nieuwe wijk. Er is een groot tekort aan woonruimte voor jongeren en studenten. Hyde Park ligt dicht bij het station en is daardoor een geschikte plek hiervoor. Stichting DUWO gaat de woningen straks verhuren. DUWO heeft aangegeven om bij de woningverdeling voorrang te willen geven aan Haarlemmermeerse jongeren.

Centrumblok in drie delen
Een andere aanpassing gaat over het centrumblok. Dit grote bouwdeel dat één geheel zou worden, wordt nu gesplitst in drie losstaande delen. Een van de drie delen is de bestaande Neptunusgarage. Deze parkeergarage wordt verhoogd met maximaal drie lagen en aangepast zodat deze past in de toekomstige wijk. Op de begane grond van de garage komen voorzieningen en op het dak kan bijvoorbeeld een sport- of horecagelegenheid komen. Een ondergrondse parkeergarage bleek technisch en economisch niet haalbaar. In de andere twee bouwdelen komen onder andere sociale huurwoningen en op de begane grond aantrekkelijke voorzieningen die passen bij de stadse wijk.

Door de opsplitsing wordt het centrumdeel minder massief en komt er tussen de gebouwen een nieuwe straat als voetgangersroute. Auto’s kunnen niet door deze straat rijden. Door de driedeling moet ook de openbare ruimte worden aangepast. Dit wordt nog uitgewerkt. De gemeenteraad moet nog besluiten over de structuurwijziging van het centrumdeel.

Afbeelding: Locatie centrumblok verdeeld in drie delen en beoogd studentenblok (Camden Town)

Cookieinstellingen