Ontwikkelaar wil 150 appartementen bouwen aan Saturnusstraat Hoofddorp

Impressie
Impressie "Moon Light @ Hyde Park" van ontwikkelaar Msolutions Real Estate
Foto: Artist Impression

Ontwikkelaar MSolutions Real Estate Projects Hyde Park Moon Light B.V. is van plan om 150 appartementen te bouwen op de plek van de huidige kantoorgebouwen aan de Saturnusstraat 25 in Hyde Park in Hoofddorp.

De gemeente sluit nu met MSolutions een zogeheten anterieure overeenkomst. Hierin zijn verdere afspraken gemaakt over onder andere het aantal en soort woningen en de verrekening van de kosten.

Levendige stadswijk
De 150 appartementen zijn onderdeel van de in totaal circa 3.800 nieuwe woningen in Hyde Park. Het grootste deel van deze nieuwe woningen wordt gebouwd door Hyde Park Hoofddorp B.V. Daarnaast hebben andere ontwikkelaars bouwplannen in Hyde Park, waaronder MSolutions Real Estate. Hyde Park wordt een levendige stadswijk in Stadscentrum Hoofddorp met een goede fiets- en voetgangersverbinding van het naastgelegen station door Hyde Park richting het Raadhuisplein.

30% sociale huurwoningen
Het plan van MSolutions draagt de naam “Moon Light @ Hyde Park” en bestaat uit vier verschillende gebouwen rond een binnentuin, die samen één geheel vormen. Elk gebouw heeft een eigen entree, uniek karakter en architectuur. Van de in totaal 150 woningen wordt 30% sociale huurwoningen en 20% woningen in het middensegment. Dit zijn zowel middeldure huurwoningen als betaalbare koopwoningen. Op de begane grond komen ruimten voor bijvoorbeeld een fietsenmaker, kapper of koffiezaak. Bij de woningen komen ook parkeerplekken voor de bewoners in de ondergelegen parkeergarage. Een deel daarvan worden plekken voor deelauto’s waarvan de bewoners straks gebruik kunnen maken.

Afbeelding: Het plan “Moon Light @ Hyde Park” van MSolutions Real Estate ligt aan de Saturnusstraat, aan de zuidkant van de wijk Hyde Park.

Cookieinstellingen