Keukenhof: nog 100 dagen tot de opening!

Foto: Keukenhof / Laurens Lindhout

Alle bloembollen zitten in de grond en Keukenhof is klaar om over 100 dagen te openen voor bezoekers. Het planten van de 7 miljoen bloembollen eindigt op een speciale manier: in het bijzijn van het Meisje met de parel en Jacoba van Beieren.

Het wereldberoemde Meisje met de parel van Johannes Vermeer geeft, samen met Jacoba van Beieren, het boegbeeld van Keukenhof, het startsein voor een bloeiende lente. Zij staan symbool voor de samenwerking tussen Keukenhof en het Mauritshuis. ‘’Deze samenwerking past goed bij ons thema’’, aldus Keukenhof directeur Bart Siemerink.

De bloemententoonstelling staat in 2022 in het teken van ‘Flower Classics’. Siemerink: ‘’Als klassieke symbolen komen we bloemen al eeuwenlang tegen in de kunst. Zo ook in verschillende kunstwerken die in het Mauritshuis te zien zijn. De replica’s van een aantal kunstwerken kunnen bezoekers in het voorjaar ook in Keukenhof bewonderen.’’

Vanaf 24 maart is er in Keukenhof een speciale Mauritshuis inspiratietuin, waar een replica van het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer, Meisje met de parel, te zien is. Ook het onmogelijke boeket, een bos bloemen die allen in andere jaargetijden bloeien en dus nooit tegelijkertijd samen in een vaas kunnen staan, komt hier tot leven!

In 2022 is het Mauritshuis 200 jaar geopend voor publiek. Het museum viert dit jubileum het hele jaar met speciale tentoonstellingen. Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar wordt de tentoonstelling ’In Volle Bloei’.

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ‘’Kunnen we dit niet elk jaar doen? Mauritshuis en Keukenhof zijn zo’n logische match, een rijker kleurenpalet kan je niet krijgen! De ‘fine fleur’ van de Nederlandse schilderkunst ontmoet de krachtigste kleuren van de natuur, en dat op een afstand van slechts 30 km. Een perfect dagje uit voor een mooie lentedag.’’

Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

Cookieinstellingen