Expositie De Gezichten van Haarlemmermeer in Fort Hoofddorp

Foto: Karin K Photography - expositie

Vanaf 9 december portretteert Karin K Photography onder de naam ‘Gezichten van Haarlemmermeer’ in het Fort van Hoofddorp twintig inwoners op een bijzondere manier. Karin is vorig jaar september gestart met dit kunstproject. “Het is een prachtige verzameling portretten van onze inwoners. Ze tonen dat onze gemeente heel veel gezichten kent, zegt wethouder Cultuur Marja Ruigrok “In die verscheidenheid zit onze kracht, samen zijn we Haarlemmermeer.”

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

De expositie past goed in het doel van Stichting Fort van Hoofddorp dat het monument zo veel mogelijk wil openstellen voor publiek, om zo het besef van de cultuurhistorische waarde van Haarlemmermeer te bevorderen. Met ‘Gezichten van Haarlemmermeer’ staat de inwoner centraal en wordt deze op artistieke wijze in het licht gezet.

“De modellen hebben zich zonder enige angst, en met heel veel enthousiasme, laten fotograferen. Het vertrouwen dat ze in mij stelden tijdens de vele fotoshoots was fantastisch om te ervaren en een groot woord van dank aan deze stoere Haarlemmermeerders is dan ook meer dan op z’n plaats. Ik hoop dat het plezier waarmee deze portretten gemaakt zijn op de kijker overslaat en dat men geniet van de diversiteit aan karakters. Persoonlijkheden met hun eigen, unieke binding met Haarlemmermeer”, aldus de fotograaf.

Openingstijden
De foto-expositie is tot eind januari 2022 te bezoeken tijdens de openingstijden van de horeca Fort Noxx van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Op zaterdag vormt een bezoek aan de expositie een onderdeel van de rondleiding om 13.00 uur 16.00 uur (rondleidingen zijn op inschrijving via [email protected] )

Cookieinstellingen