Hoofddorp speelt hoofdrol in nieuw kinderboek

Foto:

In het kinderboek ‘De avonturen van Oma, Diego en de paramoteur’ speelt Hoofddorp een hoofdrol. De hoofdpersonen beleven avonturen bij o.a. De Cruqius, het ziekenhuis van Hoofddorp en Schiphol.

In het boek – dat bestemd is voor kinderen van 6 tot 12 jaar – gaat een eigentijdse oma met een vliegende bromfiets (paramoteur – bestaat echt) en kleinkind achterop boven Nederland vliegen.

Verhaal
Oma en Diego beleven al vliegend met hun paramoteur grappige en interessante gebeurtenissen. Maar ook doen ze aardrijkskundige en algemene kennis op over Nederland. Oma en Diego brengen al vliegend pakjes rond, hangen aan windmolens, doen mee aan een kersenpitspuugwedstrijd, doorstaat stormen, gaan kamperen en ‘s nachts zwemmen.
Kortom; het is heerlijk om mee te gaan in deze fantasiewereld.

Over de auteur
Ria Peerdeman-Scholman heeft drie liefdes: haar familie, schrijven en reizen. Ze is geboren in Montfoort in 1949. Ze heeft veel reisjournalistiek gedaan onder andere voor de ANWB en ACSI. Ze was hoofd redactie bij Uitgeverij Lakerveld en schreef voor de Libelle, Opzij en Kinderen. Ze is haar loopbaan begonnen bij de Bodegraafse Kroniek. Ria heeft informatieve boeken geschreven voor het blad Kinderen over adoptie, e.h.b.o. en borstvoeding. In 2006 schreef ze het boek ‘De gewassen hand’ over de moord op haar schoonzus.

Tegenwoordig is ze trouwambtenaar van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, schrijft ze artikelen voor Support Magazine en Business Content Media en schrijft ze boeken.

Ria is getrouwd met Kees, heeft twee geadopteerde kinderen en vier kleinkinderen.

Het boek is te bestellen via www.riapeerdeman.nl / Prijs: Digitaal: € 12,95 / Papier: € 14,95 (ex. verzendkosten)

Cookieinstellingen