Oplevering eerste sociale huurwoningen op Wickevoort

wethouders Jurgen Nobel en Fouad Sidali, de familie Nijman en Bert Halm van Eigen Haard.
wethouders Jurgen Nobel en Fouad Sidali, de familie Nijman en Bert Halm van Eigen Haard.
Foto: Eigen Haard

CRUQUIUS – De eerste sociale huurwoningen op Wickevoort zijn opgeleverd. De familie Nijman nam op 3 november symbolisch de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst. Eigen Haard startte in oktober met het opleveren van de eerste 83 sociale huurwoningen.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer / Foto: Eigen Haard)

De huurders van de sociale huurwoningen kunnen straks ook gebruikmaken van de gemeenschappelijke voorzieningen van het landgoed, zoals elektrische deelauto’s, gezamenlijk gereedschap voor de tuin of woning en een centraal punt waar je je postpakketten kunt ophalen als je even niet thuis was. Alle woningen zijn op de toekomst gericht en zeer energiezuinig, oftewel ‘Nul-op de-Meter’.

In contact met de buren
“In Wickevoort zullen de mensen mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten en dingen samen te doen”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 800 woningen.” Haarlemmermeer gaat de komende jaren flink bijbouwen. “We hebben de ambitie om tot 2040 in ieder geval 20.000 en misschien wel 30.000 woningen bij te bouwen”, zegt Nobel. “Dat moet ook, want de woningnood is hoog, ook in Haarlemmermeer.”

Grote vraag
Wethouder Fouad Sidali vult aan: “Het is belangrijk dat er in deze mooie, groots opgezette wijk ook ruimte is voor sociale huurwoningen, waar grotere gezinnen in kunnen. Er is een grote vraag naar dit soort woningen. Ik ben dus blij dat Eigen Haard hier deze woningen heeft gebouwd.”

Bijzondere plek
Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard, is ontzettend trots dat Eigen Haard hier ongeveer 230 woningen gaat bouwen: “Prachtig dat wij op deze bijzondere plek woningen kunnen toevoegen. Met respect voor de natuur en de directe leefomgeving. Bewoners genieten straks van wat dit landgoed te bieden heeft aan groen, diensten en community gevoel. Ik wens alle bewoners veel woongeluk!”

Ruim 800 woningen
Eigen Haard bouwt samen met AM deze nieuwe milieuvriendelijke woonwijk op het terrein van de Cruquiushoeve in de gemeente Haarlemmermeer. Deze woonwijk bestaat straks uit ongeveer 800 woningen, zowel huur als koop. Eigen Haard bouwt ongeveer 230 huurwoningen, verdeeld over drie fasen.

Cookieinstellingen