Roze Regenboog Café, een veilige plek voor LHBTI+ouderen, opent haar deuren

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tijdens de Coming-out week, op woensdag 13 oktober van 17.00-20.00 uur opent het Roze Regenboog Café in Hoofddorp voor het eerst haar deuren! Een feestelijke eerste keer in Het Cultuurgebouw, op de plek van het Duyckercafé, geheel verzorgd met een muzikale en ludieke show “Huize Klivia” en een lekkere soep.

Deze avond is de enige echte Luna Lunettes te gast met het duo de Poppers en wordt officieel geopend door wethouder Marjolein Steffens. De avond wordt daarna maandelijks herhaald. Elke 2e woensdag van de maand is het Roze Regenboog Café dé ontmoetingsplaats voor voor de LHBTI+oudere waar wordt gelachen, gesproken, gegeten en gedronken en waar elke maand weer een leuk, interessant programma te beleven is.

Een Roze regenboog café?
Een ‘roze regenboog’ als symbool, want zoiets zie je niet. Bijna een derde van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse ouderen lijkt onzichtbaar en zwijgt hun ‘zijn’ of over hun seksuele voorkeur. Hoe fijn is het dan om een veilige plek als Café de Roze Regenboog te hebben? Leuke workshops, een heuse ‘roze pub quiz’, een lezing, concert of expositie… Elders in het land bestaan dergelijke cafés speciaal voor LHBTI+ ouderen al. Zo organiseert Amstelring wekelijks gezellige middagen in Amsterdam. Eén van de bezoekers benadrukt: “Voor de tijd dat ik hierheen ging, had ik een heel kleine sociale kring. Ik voelde mij vaak alleen en een beetje depressief. Hier heb ik altijd mensen om mee te praten”. Een ander zegt: ‘Waar je ook bent, wat je ook doet, vraag je jezelf af: val je niet te veel op, hebben ze het in de gaten?’ In het Roze Regenboog Café kunnen mensen echt zichzelf zijn en dit neemt stress weg. Ook zorgt het vooruitzicht van het bezoek bij sommige ouderen voor minder stress in het dagelijkse leven.

Het Roze Regenboog Café is ontstaan uit een samenwerking van verschillende organisaties en individuen. Een team met hart voor de LHBTI+ ouderen zet zich in voor meer diversiteit in de samenleving. Mara (Amstelring), Roos (Het Cultuurgebouw), Huub (Cordaan), Frank (vrijwilliger) en Anne-marie (Pier K) verheugen zich op bijzondere momenten en mooie ontmoetingen in het Roze Regenboog Café onder het dak van de kunst en cultuur van het Cultuurgebouw.

Kom gezellig een kijkje nemen, iedereen is welkom! Voor dit evenement is een QR-code nodig.

Cookieinstellingen