MEER groen in Haarlemmermeer en in de regio

Het afgelopen weekend organiseerde het Oranje Fonds NL doet, en de weken rondom die organisatie behoren voor Franke van der Laan en zijn vele vrijwilligers meestal tot één van de topweken van het jaar. Ook dit jaar was dat weer het geval.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (Klik op een afbeelding voor uitvergroting)

De redactie van Nieuws.nl nam 2 juni j.l een kijkje op het terrein van de Voedseltuin van park 2020 in Hoofddorp. De foto’s in dit artikel en de openingsfilm gaan daarover.

Franke was het weekend daarvóór met vele vrijwilligers voor NL DOET actief op landgoed Mariënheuvel in Heemstede. Zie het artikel onderaan.

Daar maakte ik kennis met Franke van der Laan (hieronder werkzaam in een ruime tuinkas), die gepassioneerd vertelde over zijn participatie in talloze Natuur- en Milieuorganisaties. Ik schrijf deze twee woorden met een hoofdletter, want het is hoofdzaak dat samenlevingen wereldwijd zich bewust worden van het feit, dat we met z’n allen de relatie met het ons omringende ecosysteem (de natuur en alles wat daarmee samenhangt) uit het oog verloren hebben. In zijn in 2018 verschenen boek Code Rood, in oorlog met onze leefomgeving, vertelt Franke van der Laan in duidelijke taal wat volgens hem nodig is om de aarde van uiteindelijke ondergang te behoeden. Dat verhaal is niet in een paar zinnen verteld, maar Franke heeft er dus in 2018 een boek over uitgegeven. Dat boek heeft hij opgedragen aan allen, die hem in de afgelopen jaren hebben laten weten hoe het niet moet en voorál aan degenen die hem het vertrouwen hebben gegeven dat we met visie, kennis, ervaring, energie en positiviteit de weg naar duurzame oplossingen veel dichterbij kunnen brengen.Franke beschikt over visie, kennis, ervaring, energie en positiviteit en doet er alles aan om ook u kennis te laten maken met zijn toekomstvisie over de redding van onze Planeet. Het blijft bij Franke van der Laan niet bij praten. Als directeur van Stichting MEERgroen is hij dagelijks actief in een giga netwerkorganisatie van werkgroepen. Hij stuurt de vrijwilligers aan, niet door van achter een bureau werkzaamheden te delegeren. Zo’n directeur is hij beslist niet. Hij werkt ook zélf volop mee om verbetering van onze leefomgeving te waarborgen. De redactie van Nieuws.nl nam, ik schreef het al eerder,  2 juni j.l een kijkje op het terrein van de Voedseltuin van park 2020 in Hoofddorp. Op het terrein bevinden zich ook grote kassen, onderhouden door vrijwilligersIk hoor het u al zeggen: ‘Had ik zelf maar zo’n kas in mijn achtertuin’. O, maar wellicht heeft u helemaal geen tuin. Niet getreurd, de oplossing ligt voor de hand. Uw ‘groene vingers’ komen helemaal tot z’n recht door deelname aan één van de vele werkgroepen.

Werkgroepen

Stichting MEERGroen werkt dus in de vorm van een netwerkorganisatie, waarin groepen en instellingen zich nauwer of in losser verband en met behoud van eigen identiteit kunnen verbinden met één of meer van de doelstellingen waarvoor de stichting staat. Vaak gaat dat in de vorm van een MEERGroen werkgroep. De volgende werkgroepen zijn op dit ogenblik volop actief:

  • Werkgroep Houtwijkerveld Hoofddorp
  • Werkgroep Heemstede
  • Werkgroep Voedseltuin Park2020
  • Werkgroep Jansoniusterrein
  • Bouwwerkgroep (insectenhotels, etc)
  • Werkgroep Fort Hoofddorp
  • Werkgroep ZeilFort Kudelstaart
  • Werkgroep Kloosterlandgoed Mariënheuvel (Heemstede)
  • Meerbomen.nu samenwerkingsverband met Urgenda, Caring Farmers, etc

Waar vind ik informatie?

Bezoek snel de website van Stichting MEERGROEN maar geniet ook nog van onderstaande foto’s en artikel over Mariënheuvel Hieronder een insectenhotel, zie ook openingsfilmpje

Meer Groen Haarlemmermeer betrokken bij NL Doet Mariënheuvel Heemstede

Het boek van Franke

Cookieinstellingen