Kantoorpand aan Planetenweg 83-99 maakt plaats voor appartementen

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

Op de plek van het kantoorpand aan de Planetenweg 83-99 in Hyde Park komen appartementen, met daaronder parkeren en op de begane grond ruimten voor winkels of horeca. De gemeente heeft daarvoor een intentieovereenkomst gesloten met eigenaar MSolutions Real Estate.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

De plannen moeten passen in het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park. De gemeente en de ontwikkelaar onderzoeken nu wat de mogelijkheden zijn. Daarna volgt een anterieure overeenkomst.

Hyde Park BV bouwt een groot deel van de 3.800 nieuwe woningen in de nieuwe wijk Hyde Park, bijvoorbeeld de woningen in gebouw Kensington. De bouw daarvan is net begonnen. Behalve Hyde Park BV zijn er meer ontwikkelaars in deze nieuwe wijk. MSolutions Real Estate bijvoorbeeld. Deze ontwikkelaar is niet alleen eigenaar van het pand aan de Planetenweg 83-99, maar ook van het pand aan de Saturnusstraat 25. Ook op die plek komen woningen.

Koffie drinken op het Berlageplein
“Het pand aan de Planetenweg 83-99 ligt middenin Hyde Park. Het ligt naast het KomEtenplein, aan de Kagertocht en aan het toekomstige Berlageplein en de huidige en toekomstige loop- en fietsroute tussen het station en het winkelcentrum”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Het is de bedoeling dat het pand plaats maakt voor appartementen met een parkeergarage eronder. Dit is dus een belangrijke ontwikkeling.” Wethouder Johan Rip vult aan: “Op de begane grond is ruimte voor winkels of horeca. Die horeca, met terrassen maken van het Berlageplein een goede plek voor een kop koffie, een drankje of wat te eten. Zo creëren we een levendige nieuwe wijk. ”

Onderzoek doen en afspraken maken
De plannen moeten passen in het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park dat de gemeenteraad in juli 2018 heeft vastgesteld. Met de intentieovereenkomst spreken de gemeente en de ontwikkelaar af om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ook onderzoeken ze welke afspraken gemaakt moeten worden over de samenwerking. Daar is nu een jaar de tijd voor.

Cookieinstellingen