Eerste Slimotheek van Nederland geopend in Hoofddorp

Foto: Pixabay

Een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige tablet met beeldbellen of een makkelijke afstandsbediening. Dit zijn allemaal technologische middelen om mensen te helpen en het leven te vereenvoudigen. Juist voor ouderen en mantelzorgers levert dat voordelen op. Hoe handig en fijn zou het zijn als ouderen zelf kunnen ervaren wat de voordelen van deze middelen zijn? Met uitleg en begeleiding hoe de voorwerpen te gebruiken. Vanaf nu is dat mogelijk.

(bewerkt persbericht Gemeente Haarlemmermeer)

Hulp en uitleg

Bij de Slimotheek kun je niet alleen producten uitproberen en lenen. Mensen krijgen ook hulp en uitleg bij het maken van de juiste keuze uit al die producten. Ook helpt de Slimotheek bij installatie en vragen tijdens de eerste periode van gebruik. Na de gratis uitleenperiode van een aantal weken kunnen mensen de producten aanschaffen of terugbrengen naar de Slimotheek.

Soort van bibliotheek

De Slimotheek is een soort van bibliotheek, maar dan voor apparaten en technologie. Met een eenvoudige tablet kan men bijvoorbeeld heel makkelijk beeldbellen. Dit is prettig voor de sociale contacten en helpt bij het gevoel van eenzaamheid. Juist in deze coronatijd is dat belangrijk. Daarnaast ondersteunen de technologische oplossingen mensen bij het langer zelfstandig blijven wonen. Stofzuigen kan heel zwaar werk zijn, maar een robotstofzuiger neemt de klus met alle liefde over.

Geweldig initiatief

Wethouder Mieke Booij vindt het een geweldig initiatief. “Ik ben heel blij dat oudere mensen met begeleiding de moderne apparaten kunnen uitproberen en als het bevalt kunnen aanschaffen. Vooral de service erbij is ontzettend belangrijk. We willen ouderen zo lang mogelijk in hun eigen fijne huis laten wonen. In deze coronatijd zijn we meer thuis, dan is het meegenomen als je het jezelf makkelijk en comfortabel kunt maken. Daar kan de Slimotheek bij helpen”, zegt Booij.

Locatie en openingstijden

Locatie: De bibliotheek in Hoofddorp – Raadhuisplein 7
Inloopspreekuur: Dinsdag 10.00-12.00 uur en donderdag 15.00-17.00 uur

De Slimotheek in Hoofddorp is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, Medipoint, Meer voor Elkaar partners en Bibliotheek Hoofddorp Centrale.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen