Nieuwe app leidt automobilist naar vrije parkeerplaats in Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

Een nieuwe app moet een automobilist binnen de gemeente Haarlemmermeer helpen naar een vrije parkeerplaats. De gebruiker van de app kan hierop snel de informatie vinden die nodig is de reisroute te vinden naar een beschikbare plek.

Pilot

Om die reden is de de gemeente samen met Tango en Spotten een pilot gestart om beschikbare parkeerplekken in Hoofddorp via een speciale parkeerapp snel vindbaar te maken en hierop de reisroute en geschatte reistijd aan te passen. Wethouder Marja Ruigrok denkt dat dit een middel is om een deel van het probleem op te lossen. ,,De app zorgt voor een goede verdeling van het autoverkeer en voorkomt dat automobilisten tijdens een drukkere periode onnodig rondjes rijden”, zegt de wethouder. Wie in Hoofddorp woont en of werkt en er dus geregeld moet parkeren, kan de app straks gratis downloaden en de komende maanden gratis testen.

Spotten

Spotten is één van de bedrijven die meedoet in de pilot. Het bedrijf is een joint venture tussen T-Systems en Dura Vermeer. Op de website zegt Spotten dat door optimalisatie van parkeerterreinen de parkeerefficiëntie van bedrijven omhoog gaat. ,,Dit brengt voordelen met zich mee voor zowel de medewerkers als bezoekers”, zegt Spotten op de eigen website.

Tango

Naast Spotten is ook Tango een deelnemer. De komende zes maanden kunnen automobilisten die wonen en/of werken in Hoofddorp of de stad bezoeken de app gratis testen en terugkoppelingen doorgeven. Samen met gebruikers wil Tango zo diensten die gericht zijn op de toekomst van mobiliteit doorontwikkelen.

Cookieinstellingen