Gerdien Knikker nieuwe fractievoorzitter voor D66 Haarlemmermeer

Gerdien Knikker zal vanaf 15 juni de nieuwe fractievoorzitter van D66 Haarlemmermeer zijn en neemt deze taak over van Joost Koomen. Laatstgenoemde blijft namens de democraten in de gemeenteraad van Haarlemmermeer gewoon raadslid.

(bewerkt persbericht D66 Haarlemmermmeer)

Gerust hart

Zelf zegt Koomen dat hij ‘met trots en een gerust hart’ de voorzittershamer doorgeeft aan Knikker. ,,Dit is een mooi moment om ruimte te geven aan nieuw talent”, zegt Koomen. De nieuwe fractievoorzitter heeft er veel zin in “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van de fractie krijg om halverwege deze periode het stokje over te nemen. Ik wil graag het D66 gezicht naar buiten zijn en laten zien waar we als D66 voor staan”, zegt Knikker.

Verbindende rol

,,ik geloof sterk in de verbindende rol die we als D66 hebben, zowel binnen als zeker ook buiten het raadhuis Als partij zijn we een bruggenbouwer, een rol die ons goed past. Met een inzet op gelijke kansen, innovatie en slimme groene groei”, zegt Knikker.

Goede ontwikkeling

Ook het afdelingsbestuur van D66 Haarlemmermeer heeft gereageerd op de wissel binnen de raadsfractie. ,,Het bestuur van D66 Haarlemmermeer is verheugd met deze goede ontwikkeling die zowel de continuïteit als de kwaliteit van D66 inbreng waarborgt”, zegt afdelingsvoorzitter Gerard Jägers.

Uitstekend raadswerk

Volgens Jägers heeft Koomen de afgelopen jaren uitstekend raadswerk gedaan gebaseerd op een stevige ervaring. ,,In Gerdien hebben we alle vertrouwen dat zij ook de D66 fractie een duidelijk gezicht gaat geven. Dat vertrouwen baseren we ook op haar hoge ranking bij de verkiezing van het beste raadslid afgelopen jaar”, zegt de afdelingsvoorzitter van de democraten in Haarlemmermeer.

Herverdeling taken

Met het aantreden van Knikker als fractievoorzitter zal het raadslid Charlotte van der Meij de portefeuille onderwijs overnemen. Van der Meij kan dit nieuwe beleidsterrein combineren met haar portefeuille Jeugd en Welzijn. Koomen blijft zoals eerder vermeld raadslid.

Cookieinstellingen