Albert Heijn stopt na 65 jaar met papieren koopzegels

Foto: Charles Duijff

De meeste klanten van de AH supermarkten kent ze vast wel en wellicht zijn er ook bij die als AH-klant gebruik hebben gemaakt van de papieren koopzegels, die in een speciaal daarvoor gedrukt zegelboekje moet worden geplakt. Voor bijvoorbeeld 15,- euro boodschappen en direct denken: ‘AH, dan kan ik 15 koopzegels bijkopen’ Voor elke euro aan boodschappen 1 zegel van 10 cent….

(tekst en foto Charles Duijff)

Sparen om een boekje vol te plakken

Op die manier 490 zegeltjes sparen om een boekje vol te plakken en daarvoor dan in totaal 49,- euro aan uitgeven. Inleveren van het volle boekje bij de AH-supermarkt levert vervolgens 52,- euro op. Best een aardig rendement, want dan praat je toch over nagenoeg 6 % rente. Deze papieren zegelactie bestaat overigens als sinds 1955 en heeft dus maar liefst 65 jaar geduurd! Eerst in de guldenvaluta natuurlijk.

De papieren koopzegels verdwijnen, maar er komt een afbouwregeling

Door de corona-crisis was deze zegelverkoop tijdelijk helemaal stopgezet. De supermarktketen gaat nu over op digitaal sparen via een App met dezelfde rente. Dat voornemen was er al, maar de coronacrisis heeft het invoeren daarvan bespoedigd. Maar géén paniek, want indien iedereen een zegelboekje heeft dat nog niet volledig vol is, dan is het nog mogelijk om nog even door te sparen. Albert Heijn hanteert daarvoor een afbouwregeling.

Digitaal sparen met bonuskaart

Vanaf 1 juni 2020 kunt u met bonuskaart digitaal gaan sparen, maar de papieren zegeltjes zullen ook vanaf 1 juni ook nog enige tijd beschikbaar blijven, waarschijnlijk tot het eind van dit jaar. Vorig jaar heeft AH met diverse spaaracties ook al ‘digitaal sparen’ geïntroduceerd.

Bonuskaart

Wie  een persoonlijke bonuskaart heeft, kan dan vanaf 1 juni de zo vertrouwde koopzegels ook digitaal gaan sparen! De koopzegels die een waarde vertegenwoordigen komen dan via deze bonuskaart op naam te staan, wat de supermarktketen belangrijk vindt.

Overige spaaracties

Albert Heijn heeft in het verleden ook andere spaaracties aangeboden, zoals bijvoorbeeld Efteling-zegels. Deze spaarvormen blijven bestaan, vooralsnog zowel digitaal als in zegelvorm. Voor meer informatie kunnen bezoekers aan de vaste AH-supermarkt om raad vragen.

Cookieinstellingen