Adamas Inloophuis houdt via de digitale kanalen de deuren onvoorwaardelijk open

Foto: Pixabay

Ondanks het feit dat Adamas Inloophuis letterlijk gesloten is voor gasten biedt de organisatie tal van activiteiten aan voor iedereen die nu te maken heeft met kanker en die veelal via de digitale kanalen lopen. Zo zijn er diverse activiteiten die online zijn te volgen.

(bewerkt persbericht Adamas Inloophuis)

Nieuwe groep

Het gaat volgens Adamas niet alleen voor mensen die het huis reeds bezoeken, maar ook voor mensen die het huis nog niet kennen. Juist nu is de vraag naar mentale ondersteuning hoog. De ziekenhuizen stellen behandelingen volgens het inloophuis uit, geven via de telefoon een slechte uitslag, kunnen terwijl ze aan de chemo liggen niet spreken met een Adamas vrijwilliger.

Schrijnende verhalen

,,We horen iedere dag schrijnende verhalen. Daarom willen we graag iedereen laten weten dat Adamas digitaal en telefonisch begeleiding kan bieden, ook NU. We hopen dat jullie dit bericht willen plaatsen of een interview eraan kunnen koppelen van bijv. een gast die aan een activiteit meedoet. Of wellicht iedere week wat activiteiten onder de aandacht willen brengen. Ik bel volgende even op om te kijken wat er mogelijk is. Voor nu, bijgaand het persbericht. Super wanneer jullie hier aandacht aan willen besteden”, zegt Annelies Osinga van het Adamas Inloophuis.

Letterlijk gesloten, maar wel digitaal open

Sinds bijna een week zijn de deuren van Adamas letterlijk gesloten voor mensen geconfronteerd met kanker. Digitaal en telefonisch is het inloophuis onvoorwaardelijk open ook voor mensen die nog niet ingeschreven zijn bij Adamas.

Inbelhuis

,,Geen inloophuis maar een Inbelhuis zo noemde een gast ons die wij verleden week belde om te vragen hoe het met hem en zijn vrouw ging”, vertelt Osinga die normaal leidinggevend coördinator is bij het Adamas Inloophuis. Het is volgens de coördinator niet het enige wat Adamas doet.

Telefonisch ondersteunen

,,Toen de deuren letterlijk dicht moesten vanwege het Corona virus en we niet meer in het oncologiecentrum in het Spaarne Gasthuis aanwezig konden zijn, zijn we gelijk gaan kijken hoe we (nieuwe) gasten digitaal en telefonisch kunnen blijven ondersteunen”, vertelt ze verder.

Op een rijtje gezet 

Wat het allemaal kan betekenen voor mensen met kanker heeft Adamas op een rijtje gezet.

• Er worden diverse activiteiten en lotgenotengroepen online live aangeboden;
• Op het Adamas YouTube kanaal staan beweging, ontspanning, creatieve en kook filmpjes, ook voor kinderen;
• Iedereen kan Adamas altijd bellen voor een luisterend oor op 0252-680233;
• 1-op-1 (coaching) gesprek op afspraak. Dit kan digitaal of telefonisch;
• De Kids- en ChillClub heeft 1 x 2 weken een online activiteit;
• Borstprotheses, Heart Pillows en troostdiertjes kunnen via [email protected] GRATIS besteld worden.

Weekoverzicht

Op de website van het Adamas Inloophuis is een weekoverzicht te vinden met tal van activiteiten. Ook is er een link te vinden hoe iemand aan de activiteiten kan meedoen. www.adamas-inloophuis.nl/weekoverzicht vind je een overzicht van alle activiteiten met een link naar het filmpje of hoe in je in moet loggen voor een activiteit. Op de website van Adamas staan nog meer activiteiten.

Cookieinstellingen