Meer vraag naar puppy’s door corona

Foto: Pixabay

Fokkers zien sterke toename van puppy-aanvragen; door thuiswerken of gedwongen thuiszitten kiest men steeds vaker voor de aanschaf van een jonge hond, een dat is zorgelijk: “Een puppy is geen ‘geen troost of tijdverdrijf’, waarschuwt hondengedragstherapeute Sandra Mur – Bekaert

(Door: Sandra Mur – Bekaert)

Als eigenaar van hondenschool DogTalk, beagle-fokker en als gedragstherapeut voor honden valt het ons op dat er door de corona grote veranderingen zichtbaar zijn. Er is meer vraag naar pups en dat is  zorgwekkend. Zorgwekkend omdat er grote kans is op impulsaankopen, terwijl, als je voor een hond kiest dan kies de voor de verantwoordelijkheid voor een dier gedurende gemiddeld 12 jaar. Daar komt bij dat een hond veel moet leren, vooral in die eerste (inprentings)periode van zijn/haar leven.

Voor mensen met een jonge pup die nú gesocialiseerd moet worden is de begeleiding van hondeninstructeurs en -gedragstherapeuten dan ook van groot belang. Hoe ga je een goede basis leggen voor de hond in een periode waarin de hele wereld op zijn kop lijkt te staan door de coronacrisis? Wachten en zeggen dat doe ik over 2 maanden wel is geen optie. Deze tijd kan je maar één keer benutten met je puppy. Pakt dit niet goed uit dan heeft het gevolgen voor de rest van jullie leven samen.

Hondentraining met inachtneming van de 1,5 meter afstand
Na de eerste schrik hebben wij met onze hondenschool snel geschakeld. Binnen de maatregelen van het RIVM zijn we ook nu goed in staat de gezinnen en hun hond te begeleiden. We kunnen de 1,5 meter ruimschoots waarborgen en hebben strikte omgangsregels opgesteld. Onze klanten zijn hier erg blij mee, want wachten is geen optie. Hondentraining en gedragsbegeleiding is dus gewoon mogelijk!

Als je in deze periode een puppy of hond neemt
Als je in deze periode een puppy of hond neemt gebruik dan je verstand. Ga na waar de hond vandaan komt. Weet zeker dat je de hond niet alleen nú, maar ook straks na de crisis de juiste zorg en begeleiding kunt geven. En stel de juiste begeleiding niet uit!

Als je nu een hond mag verwelkomen zorg dan dat je samen, jij en je hond, sterker uit deze vreemde crisissituatie komt en laat je begeleiden door een professioneel kynologisch instructeur of gedragstherapeut. Immers: na de coronacrisis gaat alles weer normaliseren en óók dan moet het samenleven met je hond een feestje zijn. Dus geen impuls aankopen, daar word uiteindelijk niemand blij van.

Cookieinstellingen