Woningprijzen in Hoofddorp stijgen gemiddeld 10 procent

Volgens een bericht op de website Mediacontent.nu zijn de woningprijzen van een gemiddeld huis in Hoofddorp het afgelopen jaar met 10 procent gestegen. Ook stijgt het aantal verkochte woningen. Een bestaande woning in de gemeente Haarlemmermeer kost nu gemiddeld 338 duizend euro. Dat is boven het landelijke gemiddelde van 313 duizend euro. Dit blijkt uit de jongste cijfers uit NVM-onderzoek naar de Hoofddorpse woningmarkt die naar buiten zijn gebracht door gWoon Makelaars uit Haarlemmermeer.

(bron: Mediacontent.nu)

Woningmarkt

Makelaars Samantha Kras-Tankink en Joost Beekman zijn afgelopen jaar het makelaarskantoor begonnen en hebben uiteraard hebben ook gekeken naar de woningmarkt binnen de gemeente Haarlemmermeer. Kras-Tankink geeft een toelichting op de cijfers. ,,Het aantal appartementen op de Haarlemmermeerse markt is met 24 procent gestegen. Ook is de vraag naar grotere woningen gegroeid. We zoeken met mensen naar hun ideale woning, waarbij het niet uitmaakt wat ze zoeken.”, zegt de Hoofddorpse makelaar.

Korte doorlooptijd verkoop

Uit eigen onderzoek van Kras-Tankink en Beekman blijkt dat een huis een korte doorlooptijd bij de verkoop heeft. Volgens gWoon Makelaars duurt dat in de gemeente Haarlemmermeer gemiddeld rond de 24 dagen. Dit is van aanmelding tot ondertekening van de verkoopakte. Andere regio’s hebben meer tijd nodig.

Meeste vraag

De meeste vraag naar woningen in Hoofddorp zijn naar tussenwoningen en hoekwoningen. Ook is er meer vraag dan aanbod naar appartementen tot 80 vierkante meter. In het onderzoek van NVM is te lezen dat zij de woningmarkt in de Haarlemmermeer als het meest overspannen zien.

 

Cookieinstellingen