Subsidie besparen energie en isoleren woning weer beschikbaar

Foto: OD IJmond - aangeleverd

De Omgevingsdienst IJmond stelt weer subsidies beschikbaar voor de eigen woning waarbij minimaal twee energiebesparende, isolerende, maatregelen wil treffen. Wie in de eigen woning dat wil doen, kan vanaf 2 september weer subsidie aanvragen.

SEEH

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is beschikbaar voor eigenaar én bewoner. In opdracht van de overheid stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) tot en met 2020 € 84 miljoen beschikbaar.

Aanvragen

Wie de subsidie wil aanvragen, kan dat doen als er in de bestaande koopwoning twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen worden genomen. In de voorwaarde staat wel dat iemand die de subsidie aanvraagt zowel eigenaar als bewoner moet zijn van de woning. Mensen die in aanmerking willen komen, kunnen per woning maximaal € 10.000 aanvragen.

Duurzame verbouwing

Wie een grote duurzame verbouwing wil gaan uitvoeren, kan ook denken aan de subsidie voor een energiezuinig pakket. Volgens de Omgevingsdienst IJmond loopt de subsidieregeling voor eigenaar én bewoner al vanaf 15 augustus 2019 en loopt deze door tot en met 31 december 2020. Zowel de voorwaarden als de informatie over de regeling zijn te vinden op www.rvo.nl. Er is zelfs een subsidieregeling beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren. De algemene informatie over verduurzaming van woningen en financiële regelingen is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl.

Cookieinstellingen