Forza! Haarlemmermeer wil harde aanpak voor het dumpen van huisdieren

Foto: Janneke van Densen-Koper

De fractie van Forza! Haarlemmermeer heeft aan het college van schriftelijke vragen gesteld over het dumpen van huisdieren. Forza! wil een harde aanpak van deze huisdierendumpers binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Diverse berichten

In een persbericht laat Forza! Haarlemmermeer weten dat zij de afgelopen weken diverse berichten hebben opgemerkt in de landelijke media over gedumpte huisdieren. Al deze berichten hebben geleid tot grote afschuw van het Forza! raadslid Jordy Schaap.

Achtergelaten

Schaap wil nu van het gemeentebestuur weten hoeveel huisdieren er dit jaar en vorig jaar in Haarlemmermeer zijn achtergelaten. Verder wil het raadslid weten in hoeveel gevallen de dierenbaasjes zijn achterhaald én ook daadwerkelijk zijn gestraft. Ook vraagt de raadsfractie zich af of het college zelf vindt of het opsporen van de eigenaren van achtergelaten huisdieren hoog genoeg op de prioriteitenlijst staat.

Kijken naar de mogelijkheden

Raadslid Schaap vraagt het college om te kijken naar de mogelijkheden om de eigenaren van deze dieren, ook gemeentelijke sancties op te leggen. Dit staat dan weer los van de reguliere straf die een eigenaar van huisdier krijgt, als deze zijn of haar huisdier verwaarloost of achterlaat.

‘Te belazerd zijn’

,,Het gebeurt nog altijd dat huisdieren worden gedumpt en achtergelaten door eigenaren die te belazerd zijn om voor ze te zorgen of ze naar het asiel te brengen. In het Verenigd Koninkrijk is het gangbaar om een levenslang zelfstandig houdverbod af te geven voor mensen die denken dat het oké is om op een dergelijke schofterige en harteloze wijze met dieren om te gaan. Ik zou graag zien dat, dat ook hier bij ons in de gemeente mogelijk gaat worden’’, laat Schaap naar de media weten.

Foto: Janneke van Densen-Koper

Cookieinstellingen