Vertrek Schuurmans naar Haarlemmermeer komt voor Lingewaard onverwacht

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

De komst van Marianne Schuurmans naar de gemeente Haarlemmermeer komt voor een aantal raadsfracties in gemeente Lingewaard als een verrassing. Op dit moment is Schuurmans nog burgemeester van de gemeente Lingewaard. Schuurmans bekleedt dit ambt al sinds 2013.

Verrast

De Gelderlander meldt vandaag dat de VVD tot maandagavond van niets heeft geweten. De VVD is de partij van de voorgedragen burgemeester in de gemeente Haarlemmermeer. Afgelopen jaar is Schuurmans nog in het nieuws geweest, nadat een inwoner uit Gendt ’s nachts met zijn auto en gasflessen het gemeentehuis in Bemmel is ingereden. De man is daarbij om het leven gekomen.

Optreden

In het artikel van De Gelderlander is te lezen of dat optreden wellicht een rol heeft gespeeld bij de voordracht van de burgemeester in de Haarlemmermeer. VVD voorman Matthew van der Woerdt van de raadsfractie in de gemeente Lingewaard heeft zijn twijfels. ,,Dat zou wel erg kort door de bocht zijn. Ik neem aan dat er gekeken is naar haar volledige profiel en niet hoe ze op één incident reageert”, laat Van der Woerdt aan De Gelderlander weten.

Grote stap

Fractievoorzitter CDA Lingewaard en oud-wethouder Theo Peren weet dat Schuurmans ooit nog een grote stap heeft willen zetten. ,,Haarlemmermeer is een heel grote stap, met Schiphol erbij”, zegt Peren. De krant meldt ook dat het college van Lingewaard daar een paar jaar geleden een rondleiding heeft gehad in de toekomstige werkgemeente van Schuurmans. ,,Dan hoor en zie je wat er allemaal nodig is om een luchthaven te beveiligen”, zegt Peren. Volgens de CDA fractievoorzitter van Lingewaard is het best apart dat zij daar nu verantwoordelijk voor wordt.

Jammer

De Bemmelse Ondernemersvereniging vindt het jammer dat Schuurmans de Gelderse gemeente gaat verlaten. Voorzitter Louis du Pré van de plaatselijke ondernemersvereniging betreurt het naderende afscheid. ,,Schuurmans heeft oog en begrip voor de ondernemers. Ik begrijp haar wel, want dit is echt een grote kans”, zegt Du Pré. Wel vindt de ondernemersvoorzitter het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over een opvolger van de vertrekkende burgemeester. ,,Wie wordt haar opvolger en wordt het huidige beleid voortgezet?”, vraagt de ondernemersvoorzitter zich af.

Bron: De Gelderlander

Cookieinstellingen