Van der Valk Hotel compleet afgehuurd door Dutch Grand Prix Zandvoort

Foto: Charles Duijff

De Dutch Grand Prix Zandvoort heeft het complete Van der Valk Hotel in Haarlem afgehuurd voor mei 2020. De Nederlandse Formule 1 organisatie wil daar de medewerkers gaan onderbrengen voor de race in de koningsklasse op het Circuit Zandvoort. Dat melden NH Nieuws en Haarlem 105 op hun website.

Gecontracteerd

Het regionale mediaplatform meldt dat het Van der Valk Hotel al enige tijd geleden is gecontacteerd door de Dutch Grand Prix Zandvoort. ,,Met één reservering zijn alle kamers gereserveerd. Voor particulieren is het niet mogelijk om een kamer te krijgen”, zegt manager Niels Piscaer van het Haarlemse hotel. Ook de lokale nieuwszender Haarlem 105 heeft uitgezocht hoe andere hotels en accommodaties in de regio omgaan met de mogelijk meer dan honderdduizenden raceliefhebbers die volgend jaar massaal richting de regio trekken voor het evenement.

Kleinschalige accomodaties

Beide mediaplatforms beginnen met hun onderzoek bij de kleinschalige accommodaties. Zo spreekt Haarlem105 met boutiquehotel ‘t Vosje aan de Spanjaardslaan en B&B Groen in Aerdenhout. ‘t Vosje is al een tijd terug volgeboekt voor meerdere weekenden in mei 2020, wat wellicht kan duiden op het grootschalige evenement in de Zandvoortse duinen.

“Prijzen niet kunnen verhogen”

Hoewel eigenaar Sebastian van de Poppe van ’t Vosje geen Formule 1-fan zegt te zijn, heeft hij ook geen weet van waarom hij zoveel aanvragen krijgt voor de weekenden in mei. ,,Mensen waren aan het gokken op het weekend waarin de F1 plaats zou vinden. Nu is mijn hotel al volgeboekt en heb ik de prijzen niet kunnen verhogen. Daar baal ik eigenlijk wel van”, zegt Van de Poppe.

Aerdenhout

In Aerdenhout heeft B&B Groen meerdere kamers vrij. Alleen hebben eigenaar Groen en zijn vrouw hun zaak van de hand gedaan en zijn ergens anders in Nederland gaan wonen. Bij de bed en breakfast zijn al tientallen aanvragen binnengekomen rond de periode van de Formule 1 in Zandvoort. Tegen Haarlem 105 zegt Groen benadrukt wel dat hij zijn gasten niet heeft willen uitknijpen, in het geval als hij de zaak nog in zijn bezit heeft gehad.. Volgens Groen heeft hij zich daar niet goed bij gevoeld.

Kijken naar concurrentie

Ook bij Hotel Raecks kunnen mensen niet meer reserveren voor de meimaand van 2020. De hotelmanager aan de Raaks zegt tegen Haarlem 105 dat zijn hotel eerst willen aankijken wat de concurrentie gaat doen met de prijsstelling voor een kamer in deze periode. Wel laat de hotelmanager van Hotel Raecks weten dat de prijs hoger zal liggen dan normaal. Hoeveel dat zal zijn weet de manager van het hotel nog niet.

Pogingen

Haarlem105 heeft ook pogingen gedaan om zowel kleinere hotels zoals Bleecker en Staats en grotere zoals Lion d’Or, Amrâth Frans Hals en Carlton Square te pakken te krijgen. Daarvan zijn de resultaten onbekend.

Bron: NH Nieuws en Haarlem 105

Cookieinstellingen