Het is weer eens wat anders, een maan-ondergang boven de Noordzee

Foto: Charles Duijff

Als je vroeg wakker wordt en niet meer kunt slapen, wat doe je dan? Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff weet ’t wel: dan stap je lekker naar buiten, bewapend met je Canon 5d mark IV en de Canon R systeemcamera, en leef je je lekker uit langs de kust, waar nog niemand te bekennen is en waar je alleen bent met de ondergaande maan en de opkomende zon.

(Tekst en foto’s: Charles Duijff )

Het is weer eens wat anders, een maan-ondergang boven de Noordzee. Ik was om 4 a.m. (4 uur ’s nachts) op het strand van Bloemendaal om nachtfoto’s van het strand en ook het ochtendgloren van Haarlem te maken, toen ik getuige was van dit fenomeen.

Hieronder een foto van de maan genomen met een sluitertijd van 30 seconden. De camera op statief registreert 30 seconden lang de beweging van de maan en vooral uit de rode rand rechtsonder blijkt dat de maan zich gedurende die 30 seconde heeft verplaatst, waardoor de afbeelding van de maan minder scherp is.Op het strand van Bloemendaal verder mooie beelden van de zonsopkomst. Hieronder richting IJmuiden de sky-line van Tatasteel Keek in zuidelijk, dan was dit het uitzicht op Zandvoort De kop van de ZeewegOp naar Overveen, de Elswoutslaan. De zon laat zich inmiddels zien Daarna naar Haarlem, een stille Grote Markt met een zonnetje op de Grote Kerk en ook een stil Spaarne Met de ochtendzon op de AdriaanAl met al de moeite van een ochtend vroeg op meer dan waard

'

Reacties

article
87625
Het is weer eens wat anders, een maan-ondergang boven de Noordzee
Als je vroeg wakker wordt en niet meer kunt slapen, wat doe je dan? Nieuws.nl-redacteur
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87625/het-is-weer-eens-wat-anders-een-maan-ondergang-boven-de-noordzee/
2019-05-16T20:14:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2019/05/16201320/maansondergang-915x518.jpg
maan-ondergang
Headlines