Duycker; talentontwikkeling op professioneel niveau

Foto: Duycker

HOOFDDORP – Voor ruim twintig jongeren uit Hoofddorp en Atlanta ging afgelopen maandag het project BOOTCAMP van start. BOOTCAMP is een educatieproject van Poppodium Duycker waarin jongeren hun eigen professionele theatershow produceren. Het eindresultaat is te zien op zaterdag 1 september in Schouwburg De Meerse. De jongeren krijgen tot 1 september doorlopend workshops en masterclasses van professionele choreografen, dansers, kostuumontwerpers, acteurs, producers en musici.

BOOTCAMP wil een belangrijke bijdrage leveren aan de betrokkenheid van jongeren op het gebied van podiumkunsten door ze te laten ervaren wat het inhoud om een theaterstuk te schrijven, te ontwerpen en op te voeren. De deelnemers van BOOTCAMP zijn zorgvuldig gescout en bezitten allen een eigen talent. De eindvoorstelling op zaterdag 1 september bezorgt de bezoeker dan ook een volwaardige voorstelling die bijna professioneel genoemd kan worden.

Naast het stimuleren van talent wil BOOTCAMP andere jongeren inspireren vertelt Lotte Lammers, artistiek leider bij Duycker. “De meeste educatietrajecten stimuleren laagdrempelige participatie van een zo groot mogelijke groep. Bootcamp onderscheidt zich van andere educatieprogramma’s doordat wij een klein aantal deelnemers laten excelleren. Deze uitgangspunten lijken ver uit elkaar te liggen maar wij geloven dat ze elkaar, met de juiste aansturing, kunnen versterken.” Het is de bedoeling dat een kleine groep zeer gemotiveerde en vaardige jongeren een voortrekkersrol speelt en inspiratie biedt voor jongeren die (nog) niet met podiumkunsten bezig zijn.

De intercontinentale aanpak speelt binnen het project een belangrijke rol. In samenwerking met theatergezelschap 7 stages uit Atlanta wordt BOOTCAMP dit jaar voor de zevende keer uitgevoerd. “Voor een culturele instelling van bescheiden omvang is een duurzame samenwerking met de VS niet vanzelfsprekend, ik ben daar trots op!” Aldus Lammers.

De eindvoorstelling BOOTCAMP 7.0 bijwonen? Dat kan; de ticketverkoop verloopt via de website van Poppodium Duycker www.duycker.nl

ZATERDAG 1 SEPTEMBER | OPEN 20:00 | VVK: €10,- | DEUR: €12,- | WWW.DUYCKER.NL

Bootcamp wordt medemogelijk gemaakt door het VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, 7 Stages, Rotary Haarlemmermeer, Rotary Haarlemmermeer van 1852, Rotary International, Bouwmaat,
Het Cultuurgebouw, Schouwburg De Meerse, Pier K, Toko Joyce en Stern Rent Hoofddorp.

'

Reacties

article
87093
Duycker; talentontwikkeling op professioneel niveau
HOOFDDORP – Voor ruim twintig jongeren uit Hoofddorp en Atlanta ging afgelopen maandag het project
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87093/duycker-talentontwikkeling-op-professioneel-niveau/
2018-08-22T16:57:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/08/22165206/Bootcamppers1-foto-door-Bob-Geilings.jpg
Duycker
Headlines