Adamas Inloophuis verkozen tot lokaal doel van de Ride for the Roses Haarlemmermeer 2018

Foto: Ride for the Roses

Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep krijgt dit jaar een deel van de opbrengst van de Ride for the Roses die dit jaar op 9 september in en rondom gemeente Haarlemmermeer wordt verreden. Van de opbrengst van de Ride gaat elk jaar een deel naar een lokaal doel als dank voor de gastvrijheid in de betreffende gastgemeente. Dit jaar is het Adamas Inloophuis verkozen tot lokaal doel.

In actie voor KWF Kankerbestrijding | doelbesteding hersenkanker

Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. En dat is nodig ook. Op dit moment krijgt nog steeds 1 op de 3 mensen kanker. Jaarlijks overlijden 45.000 mensen aan deze verschrikkelijke ziekte. Dit zijn 5 mensen per uur! Daarmee is kanker helaas nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. De Ride for the Roses zet zich in voor een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker. Hiervoor is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Voor de 21eeditie is gekozen voor het steunen van onderzoek naar hersenkanker. “We zijn ongelofelijk blij dat de organisatie dit jaar aandacht geeft aan hersenkanker. Een kankersoort die nog veel onderzoek behoeft en waar nog veel geld voor nodig is. Naast onderzoek is de informele zorg ontzettend belangrijk voor het herstel van patiënten met hersenkanker. Een luisterend oor, gesprekken met lotgenoten, of ontspannend schrijven, schilderen of yoga beoefenen. In een warm huis waar men begrijpt wat kanker met je doet. Zowel voor patiënt, als naaste en nabestaande”, aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis.

Lokaal doel | Adamas Inloophuis

Elk jaar gaat een deel van de opbrengst van de Ride for the Roses naar een lokaal doel. “We willen graag iets terug doen voor de gemeente waar we te gast zijn. Het is fijn dat het Adamas Inloophuis met ons geld iets zinvols kan betekenen voor mensen uit de regio met onder meer hersenkanker”, stelt de Ride organisatie.

Het Adamas Inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Ontzettend fijn dat een gedeelte van de opbrengst naar ons inloophuis gaat”, aldus Annelies.

Ride for the Roses Haarlemmermeer

Op zondag 9 september 2018 vindt alweer de 21e editie van de Ride for the Roses plaats. Op deze dag fietsen duizenden deelnemers tegen kanker door geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dit bijzondere fietsevenement kent een pelotonstocht van 100 kilometer over afgezette wegen en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Deelnemers kunnen deze editie genieten van de prachtige Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie is Expo Haarlemmermeer.Samen fietsen met collega’s, vrienden of familie langs deels afgezette routes door veelal prachtige landelijke streken. Genieten van het feest onderweg en op de unieke vertrek- en aankomstlocatie. Met elkaar herdenken, beleven en vieren van het leven met en van de dierbaren om ons heen.Met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

Kom ook in actie!

In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Haarlemmermeer gaan we weer voor een prachtig bedrag. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl.

Reacties

article
86866
Adamas Inloophuis verkozen tot lokaal doel van de Ride for the Roses Haarlemmermeer 2018
Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep krijgt dit jaar een deel van de opbrengst van de Ride
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86866/adamas-inloophuis-verkozen-tot-lokaal-doel-ride-for-the-roses-haarlemmermeer-2018/
2018-06-05T14:26:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/06/05142522/img2.jpg
Adamas Inloophuis, Haarlemmermeer, Ride for the Roses
Headlines