Klavertje vier start met Engels voorleesproject “Connect to Succeed”

Foto: Pixabay

Vanaf dinsdag 29 mei gaat het dan toch echt gebeuren: in 10 groepen 1-2 en 3 wordt er voorgelezen door Engelse native speakers. Een uniek project in Haarlemmermeer waarbij Klavertje vier de deuren heeft opengezet naar de samenleving. Directrice Margot Andriessen “we zijn ontzettend blij dat we deze mooie groep vrijwilligers bereid hebben gevonden om een half uur per week te komen voorlezen op onze school. Een echte aanwinst voor onze leerlingen en leerkrachten om op deze manier hun woordenschat te vergroten”

Het voorleesproject ‘Connect to Succeed’ is een aanvulling op het reguliere onderwijs van de school en bedoeld als een laagdrempelig instrument om het Engels in de onderbouw vorm te geven. School kiest hierin ook heel bewust voor een samenwerking met de Bibliotheek Haarlemmermeer, niet in de laatste plaats om natuurlijk de collectie Engelstalige boeken aan te leveren, maar juist ook omdat de bibliotheek veel kennis kan overdragen in het voorlezen voor een groep.

De groep van 9 vrijwilligers starten iedere week met een gezamenlijk koffie inloop moment in de teamkamer van school voordat er naar de verschillende klassen wordt uitgeweken voor het voorlezen. School hoopt op deze manier ook om native speakers met elkaar in contact te brengen en een sociale functie te kunnen vervullen.

Ook interesse om deel te nemen aan het voorleesproject en (near) native speaker? Neem dan contact op met Margot Andriessen ([email protected]) of Gerdien Knikker ([email protected])

'

Reacties

article
86833
Klavertje vier start met Engels voorleesproject “Connect to Succeed”
Vanaf dinsdag 29 mei gaat het dan toch echt gebeuren: in 10 groepen 1-2 en
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86833/klavertje-vier-start-engels-voorleesproject-connect-to-succeed/
2018-05-25T13:09:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/05/25130831/img23.jpg
connect to succeed, klavertje vier, voorleesproject
Headlines