Aanleg sportcomplex duurder dan verwacht

Foto:

De aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp valt minimaal 336.000 euro duurder uit dan verwacht. Dit bleek bij de bouw van de clubhuizen en accommodaties van korfbalclub Sporting Badhoevedorp en Atletiek Vereniging Badhoevedorp.

Stijging

De gemeente Haarlemmermeer schatte de aanlegkosten te laag in. Daarnaast stegen na 2016 de prijzen door de grote vraag naar aannemers en de beperkte beschikbaarheid van bouwmaterialen.

Na grondonderzoek bleek dat de ondergrond op de zuidwestpunt van De Veldpost onvoldoende stevig en stabiel was voor de fundering van clubhuizen en velden. Voor de accommodatie van Sporting Badhoevedorp is 109.000 euro extra nodig en voor AV Badhoevedorp 227.000 euro.

Noodzakelijk

De budgetoverschrijding wordt door B en W aan de gemeenteraad gemeld. Er wordt een aanvullend krediet gevraagd, want de gemeenteraad moet het geld beschikbaar stellen. Het college liet weten dat alle werkzaamheden onverminderd doorgaan, budgettekort of niet. Dat is volgens het college noodzakelijk om de bouwgrond van de nieuwe wijk Quatrebras tijdig op te leveren. De twee sportclubs moesten daarvoor verhuizen vanuit het zogenaamde voorzieningengebied bij het Wandelbos in Badhoevedorp.

B en W willen de sportclubs op tijd hun nieuwe accommodatie opleveren omdat ze anders met hun competitie in de problemen komen. Er zit nog wel een financiële meevaller aan te komen, want de velden van Sporting Badhoevedorp kunnen goedkoper dan verwacht worden aangelegd. Het gaat hierbij om 150.000 euro.

Woningbouw

Het nettotekort komt voor rekening van de grondexploitatie Badhoevedorp Centrum. Daar worden de komende jaren honderden woningen gebouwd en de grondverkopen daarvoor leveren de gemeente Haarlemmermeer veel geld op. De wijk Quatrebras wordt eerst gebouwd, daarna volgen een paar honderd woningen in de buurt van het Badhoevedorpse winkelcentrum.

De voetbalclubs Pancratius en Sport Combinatie Badhoevedorp gaan over een aantal jaren ook naar sportcomplex De Veldpost verhuizen. De grond die daardoor in het oostelijk deel van Badhoevedorp vrijkomt, is eveneens bestemd voor woningbouw.

 

'

Reacties

article
86538
Aanleg sportcomplex duurder dan verwacht
De aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp valt minimaal 336.000 euro duurder uit dan
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86538/aanleg-sportcomplex-duurder-dan-verwacht/
2018-03-04T06:45:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/03/03162514/Bouwkranen.jpg
sportcomplex, woningbouw
Headlines