Bewoners zorgelijk over woongenot

Foto:

‘Mijn woongenot zal worden aangetast’. Zo omschreef een bewoonster de kern van het probleem afgelopen donderdag in de gemeenteraad. Bewoners van Lindholm en Birkholm in Hoofddorp protesteerden tegen de bouw van een appartementencomplex inclusief twee woontorens op het vroegere terrein van autobedrijf Lexpoint in de wijk Toolenburg, De tegenstanders zijn onder meer bang dat ze straks minder zon in hun woning en tuin hebben.

Zes is genoeg

Projectontwikkelaar Van Rhijn Bouw wil een appartementencomplex met bijna honderd woningen realiseren op de hoek van Assumburg en de Van Heuven Goedhartlaan. Twee woontorens zijn onderdeel van het plan, eentje van tien verdiepingen en de andere van negen. Het hoogste punt is 32 meter. Critici vinden zes etages meer dan voldoende.

Bewoonster Lieke Winkelhuis uit Lindholm klaagde over het gebrek aan inspraak. Evenals andere bewoners van de overkant vertelde zij dat de bouwer haar had duidelijk gemaakt dat ze geen bezwaar mocht maken tegen het bouwplan. Deed ze dat wel, dan kwam zij niet in aanmerking voor planschade. ‘Ik noem dat chantage’, aldus Winkelhuis.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruitelijke Ordening was helder: ‘Planschade is in de wet geregeld en wordt zeker niet geschrapt als iemand bezwaar maakt tegen een bouwplan.’ De opmerking van de projectontwikkelaar raakt dus kant noch wal.

Ietsje hoger

Wethouder Tom Horn heeft een opmerking over de hoogte gemaakt: ‘Het hoogste punt van het appartementencomplex wordt ‘ietsje hoger’ dan het hoogste punt van de nabijgelegen KSH.’ De school is 22 meter hoog en de woontoren wordt dus 32 meter. Bewoonster Van Ravenstein was daar duidelijk over: ‘Dat noem ik niet ietsje hoger’.

De gemeenteraad luisterde donderdag uitsluitend naar de reacties van inwoners op het plan. Op 8 maart volgt de inhoudelijke discussie van de raadsfracties, waarna er op 22 maart een beslissing wordt genomen.

'

Reacties

article
86360
Bewoners zorgelijk over woongenot
‘Mijn woongenot zal worden aangetast’. Zo omschreef een bewoonster de kern van het probleem afgelopen
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86360/bewoners-zorgelijk-woongenot/
2018-02-26T09:11:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/02/26090259/Woontorens-Lexpoint-terrein.jpg
gemeenteraad, lexpoint terrein, toolenburg, woongenot, woontorens
Headlines, Hoofddorp