Besluit onteigening Concourslaan uitgesteld

Foto:

De beslissing over het voorstel om twee winkelpanden aan de Concourslaan te onteigenen is met twee maanden uitgesteld. De gemeenteraad heeft er donderdag niet over gestemd; het komt eind april opnieuw op de politieke agenda.

HAP-raadslid Ron Heimerikx deed het verzoek – namens alle fracties in de raad- om het raadsvoorstel van de stemmingenlijst te halen. Door het uitstel is er tijd voor de onderhandelende partijen om alsnog tot overeenstemming te komen.

Alle partijen in de raad vinden onteigening van panden een te zwaar middel en willen liever een oplossing door overleg. De gesprekken tussen de projectontwikkelaar die het gebied Concourslaan-Tuinweg gaat vernieuwen en de eigenaren van de Concourslaan 53-55 hebben tot nu toe niks opgeleverd.

Kleine kans

Paul Bakker van Bakker Vastgoed stelt dat ontwikkelaar Kennemerland Beheer een overeenkomst tegenhoudt. Laatstgenoemde houdt de gemeente aan een toezegging uit 2011. Als er geen overeenstemming wordt bereikt met alle winkeliers in het gebied zou de gemeente overgaan tot onteigening. De kans op overeenstemming in de komende maanden lijkt dus niet groot.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zei het uitstel van twee maanden geen probleem te vinden. Hij informeert de raad over twee maanden verder over de stand van zaken in de Concourslaan, tenzij er al eerder een akkoord wordt bereikt.

Reacties