Floriande fluitbrug leidt tot vragen

Foto:

De fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA) en Sportpak de Pioniers in Hoofddorp is in 2014 geplaatst. Omwonenden klaagden vrijwel meteen over de overlast van deze brug.

Wanneer het hard waait geeft de brug hoge fluittonen af. Naar aanleiding van die aanhoudende overlast door deze ‘fluitbrug’ heeft D66 vragen aan het college.

Omwonenden overleggen al drie jaar met de gemeente, maar dat heeft niet geleid tot een oplossing. De kosten voor de gemeente zijn tot nu toe circa €90.000,-. Dit is gegaan naar onderzoek naar de fluittoon, tijdelijke testmaatregelen met steigerdoeken en het ontwerp en aanbrengen van definitieve panelen in februari 2017.

Speling en vragen

Op foto’s van omwonenden is te zien is dat er ruimte zit tussen de hekwerkdelen op de montageplekken. Daardoor is er op een aantal plaatsen speling en beweging. Ook is een van de gemonteerde platen losgeschoten, hetgeen gevaarlijk kan zijn met harde wind, aldus de D66.

De partij wil van het college weten of die op de hoogte is van de overlast, wat of er concreet is gebeurd om die te verhelpen, wat er in 2018 voor maatregelen komen en wie er exact aansprakelijk is voor de kosten.

 

Cookieinstellingen