Jubileumeditie GIG binnen 7 minuten uitverkocht

Lange rij bij de kassa van De Meerse
Foto: GIG

Alle kaarten voor GIG 2017, dat 16 december op de agenda staat in Schouwburg de Meerse, waren zaterdag 25 november binnen een recordtijd van 7 minuten verkocht.

“GIG is elk jaar uitverkocht geweest”, laat mede-oprichter en creatief directeur Cynthia Chua weten, “maar dit jaar ging het wel supersnel.”

Lange rij

De kaartverkoop begon zaterdag om klokslag 12 uur. Op dat moment stonden er al een lange rij met mensen die kaartjes wilden bemachtigen. GIG 2017 wordt dit jaar voor het tiende jaar georganiseerd. “Sinds de eerste editie is meer dan 40.000 euro opgehaald voor de lokale goede doelen Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis. Honderden kinderen en jongeren hebben daarnaast podiumervaring opgedaan en zich kunstzinnig ontplooid.”

Audities en stemmen

GIG is een eigenzinnige en bijzondere show in Schouwburg De Meerse. Ieder jaar strijden tien acts om de drie Rabobankprijzen van € 1000, € 500 of € 250. Dat geld moet worden besteed aan verdere ontwikkeling van het eigen talent van de winnaars. In november zijn de audities gehouden. “Daarvoor kon je een eigen video uploaden. Zingen, dansen, rappen, goochelen, acrobatiek, cabaret, in een groep of in je eentje; alles was welkom. Op basis van het aantal stemmen dat op de filmpjes is uitgebracht zijn de finalisten bekend geworden.”

Vrijwilligers

Stichting GIG Haarlemmermeer wordt gerund door een enthousiaste, betrokken groep jongeren uit Haarlemmermeer. Zij zetten de Stichting zelf op in 2012, nadat ze al vijf jaar shows met dezelfde doelstelling organiseerden in eigen beheer. Oprichters en grote gangmakers waren broer en zus Jamie en Cynthia Chua en Sophie Frankenmolen. Een grote groep vrijwilligers tekent, naast school- en andere opleidingsverplcihtingen, voor de organisatie en uitvoering van de taken. Dat doen ze vrijwillig en belangeloos. Ze plannen de show, scouten talent, regelen de financiën, praten met bedrijven over samenwerkingen en nog veel meer.

Stichting GIG

Het team bestaat op dit moment uit Rene Cox (voorzitter van de stichting), Michael van Kampen, Clint van Lunteren, Laure van der Velden, Mandy Deen, Muriel Vermaase, Renske Tegelaars de Lange, Jamie Kalloe. Jamie en Cynthia en Sophie fungeren als adviseur.

 

Reacties

article
84134
Alle kaarten voor GIG 2017, dat 16 december op de agenda staat in Schouwburg de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/84134/jubileumeditie-gig-binnen-7-minuten-uitverkocht/
2017-11-27T12:29:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/11/27122819/IMG_9984-e1511782123542.jpg
De Meerse, GIG Haarlemmermeer, kaartverkoop, record, uitverkocht
Headlines, Uitgaan