‘Groene Pieten hebben niets met discussie te maken’

Foto: Twitter

De twee groene Pieten, die zondag meeliepen in de optocht bij de inhuldiging van Sinterklaas in Hoofddorp, hebben niets te maken met de Pieten-discussie die landelijk weer de kop opstak. “Wij zijn een groene poldergemeente en daar passen tuinpieten bij.”

Aldus Sonja Olthuis namens Hoofddorp Winkelstad dat de intocht en het verblijf van de Sint organiseert. “Het was alom bekend dat we met de inzet van deze twee figuren de aandacht wilden vestigen op het groene karakter van zowel de polder als geheel als vanHoofddorp winkelstad.”

Zielig

Het was Forza voorman Paul Meijer die de bal zondagmiddag aan het rollen bracht. Hij Twitterde het bericht ‘Wat een schande dit, gewoon in mijn eigen Hoofddorp vandaag’ en voorzag die Tweet van een foto met de twee groene figuren in vol ornaat tijdens de optocht. In no-time had hij tientallen reacties op zijn posts, waarin de reacties vrijwel alle steunbetuigingen aan de klager inhielden. Zo viel op sociale media de term ‘zielig’, maar ook tal van meligheden passeerden de revue.

Lezen

Olthuis betreurt de post van Meijer, die in haar ogen beter had kunnen en moeten weten. “We hebben overal, ook in de media die hij zal hebben gelezen, laten weten welke boodschap we via deze twee figuren wilden uitdragen. Bovendien, ze droegen allerlei tuingereedschap. Duidelijker kon het niet zijn.” De twee tuinpieten hebben trouwens een specifieke taak: ze worden geacht het tuintje te onderhouden dat rondom de caravan van de Sint in het Hoofddorpse winkelcentrum wordt aangelegd. De Sintcaravan staat overigens tegenover de HEMA en niet, zoals eerder het plan was, in de Vier Meren achter Bagles & Beans.

Cookieinstellingen