MBO College Airport en KLM openen grootste luchthavenleeromgeving

Foto: Eva Ulm

Dinsdag 14 november openden MBO College Airport en KLM samen de modernste en grootste luchthavenleeromgeving in een schoolgebouw.

De multifunctionele ruimte heeft drie mock-ups: twee economy classes (86 en 72 stoelen) en één business class (15 stoelen), een grote passageruimte en gate. In de school is een open werkvloer gecreëerd met onder andere de romp, cabine en interieur van de Boeing 747 – 400, gedoneerd door KLM.

Investeren

“Wij als toonaangevende vakschool voor de luchtvaart en luchthavens hebben bestaansrecht als we blijven investeren in de meest moderne leer- en werkomgevingen. Daarmee zijn wij in staat om bedrijven als KLM vakkundige arbeidskrachten op te leiden mét luchtvaartmentaliteit”, aldus Philip Mol, voorzitter MBO College Airport & MBO College Amstelland in een toelichting.

Uniek

Ton Dortmans, Executive Vice President KLM Engineering & Maintenance: “KLM is zeer verheugd betrokken te zijn bij de samenwerking met MBO College Airport. Uniek omdat er vanuit deze school een doorstroom naar KLM is van goed gekwalificeerd personeel. Binnen KLM zijn we voortdurend op zoek naar goed geschoolde vakmensen. Met het doneren van een deel van KLM Boeing 747 proberen we de passie voor de luchtvaart over te brengen.”

Trainen en examineren

MBO College Airport – marktleider in het opleiden van stewards en stewardessen – heeft de excellente leeromgeving gecreëerd voor het opleiden van stewards en stewardessen, voor zowel cabine- als grondactiviteiten. De studenten worden er getraind en geëxamineerd.

Ervaring

Studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek, docenten en medewerkers van KLM werkten 10 weken samen in Teruel (Spanje) om de Boeing 747 te demonteren. Met de kennis en ervaring van praktijkdocenten is het ontwerp van de leeromgeving in school gemaakt. De bouw duurde drie maanden. De ruimte wordt mede beheerd en gebruikt door studenten van de opleidingen Vliegtuigtechniek, Facilitaire Dienstverlening Luchthaven en Luchthavenbeveiliging.

'

Reacties

article
83824
Dinsdag 14 november openden MBO College Airport en KLM samen de modernste en grootste luchthavenleeromgeving
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/83824/mbo-college-airport-en-klm-openen-grootste-luchthavenleeromgeving/
2017-11-14T16:00:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/11/14155754/2_MockUp_Airport2017_FotografieEvaUlm-e1510671488468.jpg
KLM, MBO College Airport, MBO College Amstelland, mock-up
Headlines, Hoofddorp, Zakelijk