BoekStart-coach helpt ouders voorlezen

Voorlezen is leuk, gezellig en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die veel lezen hebben later een voorsprong op school.

Om het lezen met jonge kinderen te bevorderen is wekelijks BoekStart-coach Marijt van Kesteren aanwezig in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en op het consultatiebureau Graan voor Visch.

Service

De BoekStart-coach is een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen. Samen een boek bekijken, plaatjes aanwijzen, versjes zingen en verhalen vertellen versterkt de band tussen ouder en kind. BoekStart-coach Marijt van Kesteren gaat op gepaste wijze met ouders in gesprek over het voorlezen.

Baby-lezen

“Jonge ouders vinden het soms lastig om al met hun baby een boek te lezen. Maar eigenlijk is het al gauw goed en hoef je alleen het boekje rustig voor je kind te houden en te vertellen wat het ziet: ‘Dat zijn de eendjes… en ze zwemmen in het water’. Jip en Janneke is écht nog te moeilijk voor een baby of dreumes, maar samen kijken naar een dierenboek en de bijbehorende gedragingen of geluiden benoemen, is genieten.”

Advies en tips

Als BoekStart-coach is Marijt er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Ook deelt ze graag leuke boekentips. Ze is wekelijks aanwezig op het consultatiebureau in Graan voor Visch en in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

'

Reacties

article
83439
Voorlezen is leuk, gezellig en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die veel
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/83439/boekstart-coach-helpt-ouders-voorlezen/
2017-10-30T15:10:02+02:00
bibliotheek, BoekStart-coach, lezen
Headlines, Hoofddorp