Dialogtafels in polder tijdens Dag van de Dialoog

Foto: haarlemmermeergemeente

Woensdag 8 november vindt ook in Haarlemmermeer weer de Dag van de Dialoog plaats. Doel is om eenieder die dit wil op ontspannen wijze met elkaar in gesprek te gaan. Er staan gesprekstafels in het dorpshuis Badhoevedorp, in De Boskern in Hoofddorp, jongerencentrum De Hype in Nieuw-Vennep en in de Nieuwe Silo in Hoofddorp.

Deelnemers kunnen aanschuiven tijdens de lunch of het diner. Dat levert het volgende schema op:

  • Dorpshuis Badhoevedorp   12.00 – 14.00 uur       inclusief lunch
  • De Boskern, Hoofddorp      12.00 – 14.00 uur       inclusief lunch
  • De Boskern, Hoofddorp      18.00 – 20.00 uur       inclusief diner
  • Nieuwe Silo, Hoofddorp      18.00 – 20.00 uur       inclusief diner
  • Hype, Nieuw-Vennep           18.00 – 20.00 uur       inclusief diner
Kosteloos

De organisatie is in handen van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Deelnemers aan de Dag van de Dialoog dienen zich dan ook bij deze organisatie op te geven:[email protected] of 023 531 5842. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wie dieetwensen heeft wordt verzocht dit kenbaar te maken.

Zichtbaarheid

Voor elke zes tot acht deelnemers is een tafel beschikbaar. Getrainde gespreksleiders leiden de dialogen in goede banen. Het thema is dit jaar ‘zichtbaarheid’. Deelnemers kunnen daarmee elke gewenste richting op gaan. De gespreksleiders zorgen ervoor dat er aan de tafels echt sprake is van een dialoog, dat er ervaringen worden uitgewisseld. Elkaar overtuigen van het eigen gelijk, botsende meningen, discussies, winnaars en verliezers hebben gemeen dat ze niet thuis horen op de Dag van de Dialoog.

Maatvast

In een poging om zo veel mogelijk druk bezette tafels te scoren, is dit jaar stichting Maatvast, de beheerder en exploitant van wijkgebouwen, dorpshuizen en jongerencentra, bij de organisatie betrokken. Haar maatschappelijk vastgoed bevindt zich letterlijk en figuurlijk in het hart van de lokale samenlevingen en dus is er voor de gesprekstafels op de Dag van de Dialoog ook geen betere plek denkbaar. De beheerders van al dat maatschappelijk vastgoed zullen zoveel mogelijk inwoners attent maken op de Dag van de Dialoog.

Cookieinstellingen