Blazers en trompettisten gezocht voor BLAAS!

Amsterdam Brass Quintet
Amsterdam Brass Quintet
Foto: demeerse

Voor BLAAS! het festival klassieke muziek Haarlemmermeer dat één keer in de twee jaar wordt georganiseerd is Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, op zoek naar enthousiaste blaasmuzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten.

BLAAS!

BLAAS! wordt georganiseerd op vrijdag 10 november en zaterdag 11 november en is vooral gericht op het kennismaken met, deelnemen aan en  genieten van klassieke muziek voor jong en oud. De mannen van het Amsterdam Brass Quintet (ABQ) zijn dit weekend de ‘artists in residence’. Dat doen ze op eigentijdse wijze samen met friends en in samenwerking met lokaal talent.

Trompettisten

Muzikanten die trompet spelen worden opgeroepen zich aan te melden om  vrijdag 10 september om 20.30 uur te spelen met minstens 20 andere trompettisten in de Kleine Zaal van De Meerse. Zij spelen dan samen met het Amsterdam Brass Quintet de triomfmars van Aida van Verdi tijdens het openingsconcert van Blaas! Deelname en toegang zijn gratis. Om 19.30 uur start eerst nog de repetitie bij Pier K Hoofddorp.

Blazers

Blazers kunnen zich aanmelden om mee te bouwen aan het magische familieconcert ‘De Tovenaarsleerling’ op zaterdag 11 november. ‘De Tovenaarsleerling’ wordt een spannende voorstelling vol muziek, theater en spektakel. Naast muziek uit Harry Potter speelt het ABQ klassieke toverdeunen van Paul Dukas uit de notenkraker van Tsjaikovski. Deelname is € 7,50 per persoon.  Om 14 uur start de repetitie in de Passage van Het Cultuurgebouw. Om 19.30 uur start de voorstelling in de Kleine Zaal van De Meerse.

Muzikanten kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier (te verkrijgen bij de balie van Pier K) en de website www.hetcultuurgebouw.nl.

Cookieinstellingen