Amsterdamse brug wordt vernoemd naar Joes Kloppenburg

Vanaf 26 september draagt deze brug de naam van Joes Kloppenburg
Foto:

Dinsdag 26 september wordt in Amsterdam de brug over de Singel, ter hoogte van de Oude Spiegelstraat en de Raamsteeg officieel vernoemd naar Joes Kloppenburg.

De destijds 26-jarige zoon van Jan en Afra Kloppenburg uit Badhoevedorp werd op 17 augustus 1996 zwaar mishandeld, nadat hij het had opgenomen voor een zwerver die door een paar agressieve dronkelappen in elkaar werd geslagen. Joes ging erop af, riep Kappen Nou! maar moest dat uiteindelijk met de dood bekopen. Hij overleed enkele uren na het incident in de Voetboogstraat in een ziekenhuis.

Stichting

Op de plek van het incident is een gedenksteen in het wegdek verwerkt. Boven de weg hangt een neon object met de tekst ‘Help’. Joes Kloppenburg werd zo landelijke bekend als het eerste slachtoffer van zinloos geweld. Vader Jan wijdde zijn leven sindsdien aan voorlichting over dit thema. Hij richtte de stichting Kappen Nou! op, die onder meer de film ‘En jij?’ en een schoolproject ontwikkelde. Jan Kloppenburg werd voor zijn vele werk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ceremonie

De korte ceremonie, waarbij de Amsterdamse brug de naam van Joes krijgt 26 september om ongeveer half 5. De onthulling van een plaquette met de naam van Joes zal, onder voorbehoud, worden verricht door burgemeester Eberhard van der Laan.

'

Reacties

article
82454
Dinsdag 26 september wordt in Amsterdam de brug over de Singel, ter hoogte van de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/82454/amsterdamse-brug-wordt-vernoemd-naar-joes-kloppenburg/
2017-09-15T16:10:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/09/15121433/2017-09-26-FAM-BRUG-5-over-het-Singel-thv-Oude-Spiegelstraat-na-renovatie.jpg
brug, Eberhard van der Laan, Jan Kloppenburg, Joes Kloppenburg, Kappen Nou!, zinloos geweld
Badhoevedorp, Headlines