Vragenuurtje en oogdruppel instructie voor mensen met Glaucoom

Foto:

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt een keer in de drie maanden een vragenuur en oogdruppel instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Tijdens dit vragenuur zijn twee leden van de vereniging aanwezig. Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan hier zijn vragen stellen. Ook kunt u uitleg krijgen over hoe u het beste uw ogen druppelt.

Wat is Glaucoom

Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na uw 40e regelmatig uw ogen te laten controleren. Want van glaucoom merkt u meestal heel lang niets. U ziet nog scherp en lezen is geen probleem. Langzaamaan ontstaan er ‘blinde vlekken’. Bij een vergevorderd glaucoom is het alsof u door een buis kijkt. Met een goede behandeling kan de ziekte worden gestopt of vertraagd. Glaucoom kan worden behandeld met laser, oogdruppels of een operatie.

Aanmelden

Wilt u komen naar dit vragenuur? Meldt u zich dan aan via de polikliniek oogheelkunde (023) 224 0120. Het vragenuur wordt gehouden op de polikliniek oogheelkunde (route 26) van het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp

Reacties