Kader Abdolah spreek Landschapstroonrede uit

Kader Abdolah
Foto:

Dinsdag 19 september, dat is Prinsjesdag, organiseert de Landschapstriënnale 2017 net als in 2014 de Landschapstroonrede. Deze wordt dit jaar uitgesproken door de van oorsprong Iraanse schrijver Kader Abdolah.

Abdolah heeft naar eigen zeggen de uitnodiging geaccepteerd, omdat hij graag zijn gedachten over de betekenis van het landschap wil laten gaan. De Landschapstroonrede biedt de gelegenheid om aandacht te vragen voor het belang van een mooi landschap. De redenaar wordt gevraagd zijn of haar fascinatie voor het Nederlandse cultuurlandschap onder woorden te brengen en daar een boodschap of een opdracht aan te verbinden.

Aanmelden

Geïnteresseerden zijn vanaf 16.00 uur welkom op Landgoed Kleine Vennep, aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep. Dat is de hoofdlocatie van de Landschapstriënnale 2017. Na een borrel zal om circa 5 uur de Landschaps Troonrede worden uitgesproken. De toegang is vrij. Er is echter plek voor maximaal 200 toehoorders. Om die reden is aanmelden via de website van de Landschapstriënnale verplicht.

Reacties