DC-3 vliegt ongecontroleerd over Schiphol

Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van de luchtverkeersleiding dwars over Schiphol gevlogen.

Daarbij kruiste het vliegtuig twee naderingsgebieden, van zowel de Polderbaan als de Zwanenburgbaan, die op dat moment in gebruik waren. De DC-3 vloog op zo’n 675 meter onder een landende Boeing 737.Een luchtverkeersleider heeft vergeefs geprobeerd contact te krijgen met het toestel, maar de piloten luisterden een militaire frequentie uit, terwijl zij zonder toestemming het start- en naderingsgebied van Schiphol binnenvlogen.

Contact

Toen de verkeersleider eindelijk contact wist krijgen met de piloten, gaven zij aan dat ze niet wisten dat zij al veel eerder naar de frequentie van de verkeerstoren van Schiphol hadden moeten schakelen. Daar hadden ze dan hoogstwaarschijnlijk te horen gekregen dat ze buiten het controlegebied van Schiphol zouden moeten blijven.

De luchtverkeersleiding heeft het incident gemeld bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid en doet daarnaast zelf onderzoek. (Bron: NHNieuws/ luchtvaartnieuws.nl)

'

Reacties

article
82310
Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/82310/dc-3-vliegt-ongecontroleerd-schiphol/
2017-09-10T12:15:04+02:00
DC-3, luchtruim, Luchtverkeersleiding, Onderzoeksraad voor Veiligheid
Headlines, Schiphol