Zwemmen voor Adamas

Vooruitkijken naar 2 kilometer zwemmen over de Braassem
Vooruitkijken naar 2 kilometer zwemmen over de Braassem
Foto:

IJs en weder dienende duikt Annelies Osinga, coördinator van Adamas Inloophuis, vergezeld door zo’n 20 enthousiastelingen, zaterdag 16 september het Braassemermeer in voor een gesponsorde zwemtocht.

De groep vertrekt om 12 uur vanaf het strandje bij jachthaven watersportcentrum Braassemermeer, Roelofarendsveen. Drie kwartier later hopen ze aan de overkant, bij zwemwater ’t Venegat – ook wel bekend als ’t strandje – in Rijnsaterwoude aan land te komen.

Sponsoring

“In een vlaag van verstandsverbijstering leek het mij wel een leuk idee om de Braassem, over te zwemmen”, vertelt Annelies. “Tot mijn prettige verbazing, vonden anderen dit ook een leuk idee. En wanneer we dan toch zwemmen, laten we het dan maar doen voor een goed doel. Het Adamas Inloophuis lag gezien mijn werk daar voor de hand.” Er is in de aanloop naar de tocht van zo’n 2 kilometer intensief getraind, wat het vertrouwen in een veilige overtocht groot maakt. Alleen slecht weer kan het spel nog bederven.

Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep is een plek waar volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar ge-confronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaar-delijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsi-dies. Jaarlijks is er zo’n € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Cookieinstellingen