VVV-locatie boekhandel Stevens gaat 2 september van start

Entree van boekhandel Stevens
Foto: meerradio

Vanaf zaterdag 2 september beschikt Haarlemmermeer officieel over een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen. Om 11.00 uur die dag wordt de VVV-locatie bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp officieel geopend. Dat moment valt samen met de heropening van de volledig verbouwde winkel.

Bij de VVV-locatie wordt een deel van het VVV-formule assortiment aangeboden zoals toeristische informatie (plattegronden, gidsen, routes) en de verkoop van diverse bonnen (VVV Cadeaubon, VVV Dinercheque en VVV Lekkerweg).

Fysiek informatiepunt

“Vanuit citymarketingoogpunt wilden we graag een informatiepunt voor onze inwoners, bezoekers en toeristen”, zegt wethouder EZ en citymarketing, Adam Elzakalai in een bericht van de gemeente: “Boekhandel Stevens is geselecteerd om dit servicepunt te faciliteren. En daar ben ik erg blij mee. Natuurlijk krijgen mensen ook informatie in hotels of via websites, maar het fysieke punt brengt alle bezienswaardigheden en mooie routes om te fietsen of wandelen bij elkaar. Daarnaast was er behoefte vanuit de doelgroep voor een informatiepunt. Ik vind het een aanwinst voor onze mooie polder.”

Aantrekkingskracht

Voor Hoofddorp als locatie voor de VVV-vestiging is volgens de gemeente gekozen, omdat Hoofddorp de meest centrale kern is, en Hoofddorp Winkelstad al een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers van buitenaf. Daarnaast is de locatie uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en het OV vanuit de hotels in de omgeving of voor bezoekers. Haarlemmermeer trekt ruim een miljoen unieke bezoekers van buitenaf per jaar. De meeste mensen komen vanuit Amsterdam of de nabije omgeving daarvan. De VVV is in Nederland het bekendste Tourist Point voor bezoekers en om die reden is er gekozen voor een samenwerking met hen.

 

'

Reacties

article
82007
Vanaf zaterdag 2 september beschikt Haarlemmermeer officieel over een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen.
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/82007/vvv-locatie-boekhandel-stevens-gaat-2-september-start/
2017-08-28T19:44:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/08/28194405/BoekhandelStevens_2.jpg
boekhandel Stevens, VVV-informatiepunt
Headlines, Politiek