Mysteryland verwacht tienduizenden muziekliefhebbers

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het tweedaagse dancefestival Mysteryland weer in het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde in Hoofddorp/Vijfhuizen. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tienduizenden bezoekers.

Naast het festivalterrein komt een tijdelijke camping voor maximaal 15.000 personen. Verkeer moet rekening houden met wegafzettingen in het festivalweekend. Mysteryland is op zaterdag 26 augustus van 11.00-23.00 uur en zondag 27 augustus van 12.00-23.00 uur. Er zijn meer dan tweehonderd artiesten, verdeeld over zeventien podia. Op het hoofdpodium staan dit jaar onder anderen Deadmau5, Alesso, Armin van Buuren en Axwell ʌ Ingrosso.

Op- en afbouw

De opbouw van Mysteryland is begonnen en het festivalterrein is afgezet met hekken. Een deel van het recreatiegebied de Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos is hierdoor niet meer toegankelijk voor recreanten. Na afloop van het festival wordt direct gestart met afbouwen en het evenemententerrein is op vrijdag 1 september om 20.00 uur weer leeg. Om overlast te beperken mogen leveranciers en wagens met materialen tijdens de op- en afbouw na 20.00 uur niet meer aanrijden.

Soundchecks

Op de donderdag en vrijdag voor het festivalweekend zijn er tussen 15.00-18.00 uur soundchecks. Tijdens het festival zijn er soundchecks op zaterdagochtend tussen 9.00-11.00 uur en zondag tussen 10.00-12.00 uur. Direct naast het festivalterrein, in de zogeheten Plesmanhoek, komt een camping voor maximaal 15.000 personen. De camping is geopend van vrijdag 25 augustus 14.00 uur tot maandag 28 augustus 15.00 uur. De campingbezoekers parkeren bij de camping en gaan via de camping te voet binnendoor naar het festivalterrein. Op de camping is een muzikaal programma en mag tot 2.00 uur ’s nachts muziek op lager volume worden afgespeeld.

Parkeren

Bezoekers die met de auto naar Mysteryland komen, kunnen rondom het gehele festivalterrein parkeren op van te voren aangegeven plaatsen. Dit wordt in goede banen geleid door Traffic Support. Om te voorkomen dat festivalbezoekers in de woonwijken parkeren en/of bezoekers worden afgezet en opgehaald in Vijfhuizen, zijn er wegafzettingen. Deze worden op zaterdag vanaf 9:00 uur en op zondag vanaf 10.00 geplaatst en ’s avonds na afloop van het evenement verwijderd. De nieuwe woonwijk Poort 5 is in het festivalweekendvoor bewoners slecht bereikbaar. Voor deze bewoners wordt een speciale toegang gerealiseerd.

De locaties van de afzettingen zijn:

 • – Spieringweg ter hoogte van de Kruisweg net na parallelweg N201;
 • ​- Kromme Spieringweg ter hoogte van de Schipholweg;
 • – d’Yserinckweg, bovenaan de Vijfhuizerdijk;
 • – De Klugt, bovenaan de Vijfhuizerdijk;
 • – Wijk Stellinghof: voor autoverkeer bij de rotonde Stelling-Vijfhuizerweg en voor fietsverkeer bij alle doorgaande fietspaden;
 • – Poort 5 (Brakslaan), er wordt een doorsteek gemaakt van Poort 5 naar de Stelling met behulp van verkeersregelaars;
 • – Dassenbos, Corversbos, Puttersbos, Ravensbos, Waddenweg.

Inwoners én bezoekers van bedrijven/winkels van Vijfhuizen kunnen in overleg met de verkeersregelaars die hier aanwezig zijn deze afzettingen passeren. Dit geldt ook voor de bewoners van de wijk Stellinghof.

Afsluitingen
 • Een aantal wegen wordt volledig afgesloten, dus óók voor inwoners van Vijfhuizen:
 • De IJweg is vrijdag 25 augustus afgesloten tussen Adrianahoeve en Vijfhuizerweg voor doorgaand verkeer met uitzondering van de bewoners van de IJweg, landbouwverkeer en (brom-) fietsers.
 • De N205 (Drie Merenweg) is op zaterdag 26 en zondag 27 augustus afgesloten vanaf 21.00 uur.*
 • De verbindingsweg tussen de N201 (Kruisweg) en de N205 (Drie Merenweg) is op zaterdag 26 en zondag 27 augustus afgesloten vanaf 21.00 uur.*
 • Het fietspad op de Geniedijk (Liniepad) is afgesloten vanaf zaterdagochtend 26 augustus 11.00 uur tot maandagochtend 28 augustus 2.00 uur.

*Deze afsluitingen worden opgeheven zodra de verkeersveiligheid het toelaat.

De uitstroom van bezoekers geeft op beide dagen een aanzienlijke verkeersdruk, met een piek tussen 23.00-1.00 uur. Om de doorstroming te verbeteren en ongewenst verkeer richting Vijfhuizen te voorkomen, zijn er een aantal verplichte uitrijrichtingen.

Openbaar Vervoer

Vanaf station Hoofddorp rijdt een pendelbus naar de evenementenhalte voor de Expo in Vijfhuizen. Bus 300 van R-net (Zuidtangent) stopt op 26 en 27 augustus niet bij de halte Vijfhuizen, maar bij de halte voor de Expo Haarlemmermeer. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

'

Reacties

article
81707
Zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het tweedaagse dancefestival Mysteryland weer in het Haarlemmermeerse
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/81707/mysteryland-verwacht-tienduizenden-muziekliefhebbers/
2017-08-15T14:54:28+02:00
Mysteryland
Halfweg/Zwanenburg, Headlines, Hoofddorp