Waterwandelen in gracht bij fort Aalsmeer

De polder ervaren vanuit de fortgracht
De polder ervaren vanuit de fortgracht
Foto: Senso-waterwandelingen

Deze zomer worden verschillende waterwandelingen georganiseerd in de fortgrachten rond de forten Vijfhuizen en Aalsmeer.

Zondag 13 augustus is er een waterwandeling die aansluit bij het verhalenfestival “Forten Vol Verhalen” op het fort bij Aalsmeer. Zaterdag 2 en zaterdag 23 september zijn er 2 wandelingen die onderdeel uitmaken van de “Landschapstriënnale 2017’ in Haarlemmermeer.

Zintuigen op scherp

Een waterwandeling gaat over voelen en ervaren; vandaar de naam senso-waterwandelingen. “Het is als een omgekeerde bergwandeling: in plaats van hoog in de bergen, loop je laag in het polderwater en in plaats van te zien waar je loopt, zoek je met je voeten een weg door het water en de zachte bodem. Je verlaat je comfort zone en ervaart jezelf en je omgeving vanuit een andere invalshoek”, vertelt initiator en begeleider Tjitske Baarda van Senso-waterwandelingen. “Je zet je zintuigen op scherp als je meewandelt door ons waterlandschap.”

Wetsuit en gympen

Met een wetsuit aan en op stevige gympen, wordt door de fortgracht gelopen. Het water komt tot taille-hoogte. Met de wandeling kunnen minimaal 2 en maximaal 8 personen mee. De minimum leeftijd is 16 jaar en deelname is op eigen risico. De wandelingen zelf duren ongeveer een uur en de deelnamekosten bedragen 15 euro per persoon.

Meer informatie en aanmelden via http://www.senso-waterwandelingen.nl

Cookieinstellingen