Extra afvaarten Waterkoets naar Cruquius Museum

de waterkoets op het Spaarne in Haarlem
de waterkoets op het Spaarne in Haarlem
Foto: MeerHistorie

Vrijdag 4 en vrijdag 11 augustus staan extra tochten op de Waterkoets via  het Spaarne in Haarlem naar Cruquius Museum gepland. De belangstelling voor de tochten in juli was zo groot, dat voor extra trips is gezorgd.

Aanleiding voor dit arrangement is de tentoonstelling Waterbazen, te zien in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius.

Demonstratie

Tijdens de vaartocht vertelt een Gildegids het bijzondere verhaal over het water, waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. Aan boord kan desgewenst van een lunch worden genoten. In Cruquius Museum kan de tentoonstelling over de Waterbazen worden bezocht en krijgen de gasten een demonstratie van de grootste Cornish stoommachine ter wereld. Reserveren voor het Waterkoetsarrangement kan via www.dewaterkoets.nl.

Kosten

De vaartocht start 10.30 uur. Rond 13.30 uur bent u weer terug. Op- en afstappen aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug). Kosten van dit arrangement met gratis koffie en thee aan boord zijn € 25 per persoon met museumkaart, € 30 zonder museumkaart. Voor € 7,50 kan geheel vrijblijvend een lunch worden bijgeboekt. Aanmelden verplicht via [email protected]. Dit arrangement is ook op aanvraag voor groepen van 8 tot 15 personen te boeken. Zie voor nadere informatie: www.dewaterkoets.nl www.cruquiusmuseum.nl www.gildehaarlem.nl/stadswandelingen.

 

 

Cookieinstellingen