Financiering nieuwe Sloterbrug rond

Er komt een nieuwe brug tussen Badhoevedorp en Amsterdam Sloten. Als alles volgens plan verloopt gaat de nieuwe oeververbinding in 2021 open.

Nadat in eerdere stadia al de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoersregio Amsterdam een bijdrage in de kosten hadden toegezegd, ging deze week ook de raad van de hoofdstad akkoord.

Geen prioriteit

De nieuwe brug moet de huidige Sloterbrug, die ondertussen al zo’n 55 jaar oud is, vervangen. Of dat ook binnen redelijke termijn zou gaan gebeuren leek aanvankelijk een feit, maar kwam alsnog aan een zijden draadje te hangen. Dat was het gevolg van de opheffing van de stadsdelen in de hoofdstad.┬áHet stadsdeel Nieuw-West had jaren geleden al een bijdrage toegezegd. Die bleek van geen waarde meer; de beslissing kwam weer te liggen bij de gemeenteraad en daar vlotte het lange tijd niet. Het project had simpelweg geen prioriteit in de Stopera; de Sloterbrug ligt aan de rand van het Amsterdamse grondgebied.

Mijlpaal

Haarlemmermeer heeft, ook via de Vervoersregio, stevig moeten lobbyen om het Amsterdamse geld weer beschikbaar te krijgen. En dus met succes. In het Haarlems Dagblad wordt wethouder Derk Reneman (VVD) geciteerd, die niet ten onrechte spreekt van ‘een mijlpaal’.

 

'

Reacties

article
81328
Er komt een nieuwe brug tussen Badhoevedorp en Amsterdam Sloten. Als alles volgens plan verloopt
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/81328/financiering-nieuwe-sloterbrug-rond/
2017-07-27T09:05:01+02:00
gemeenteraad Amsterdam, Sloterbrug
Badhoevedorp, Headlines, Politiek