Anneke van der Veer (Politiek Sterk) opnieuw gelinkt aan oplichtingszaak

Raadslid Anneke van der Veer is opnieuw gelinkt aan een oplichtingszaak. Ze heeft 118.500 euro op haar rekening ontvangen uit een buit van 1.2 miljoen euro. Dat meldt het AD.

Voor dat bedrag werd modebedrijf Benetton opgelicht. Van der Veer zegt zich tegenover het AD van geen kwaad bewust te zijn: “Het leek een keurige transactie.” Benneton werd slachtoffer van een professionele bende die tientallen keren heeft toegeslagen in Europa. Door facturen te vervalsen, wist de bende tonnen tot miljoenen euro’s per keer buit te maken. Beneton dácht de jaarhuur voor zijn kantoor in Parijs over te maken. In werkelijkheid kwam het huurbedrag in handen van fraudeurs, die gebruikmaakten van het bedrijfje EBLP uit Vught.

‘Keurige transactie’

Het AD schrijft, dat het inmiddels failliete EBLP de 1.2 miljoen euro razendsnel doorsluisde naar derden. Een miljoen euro zou inmiddels in China zijn beland. Een bedrag van 118.500 euro bleef dichter bij huis en blijkt te zijn overgeboekt op de rekening van Anneke van der Veer. De politica geeft toe dat EBLP meer dan een ton naar haar overmaakte, maar van fraude wil ze niets weten. Volgens de onderneemster heeft EBLP een gewone effectenportefeuille bij haar BV gekocht van 118.500 euro en daarmee is voor haar de kous af. “Hoe EBLP aan dat geld komt, is niet mijn zaak”, zegt ze. “Het leek een keurige transactie.”

‘Gewend met grote bedragen te werken’

Het is niet de eerste fraudezaak waarmee Van der Veer in verband wordt gebracht. Eerder onthulde het AD dat een fraudebedrag van ruim 70.000 euro op haar bedrijfsrekening was gestort. Ook in die zaak gaf Van der Veer aan dat ze niet wist dat het om misdaadgeld ging. Met haar bedrijf bemiddelt Van der Veer tussen bedrijven en banken. “Ik verstrek niet de leningen zelf”, legde ze eerder aan NH Nieuws uit. “Ik bemiddel alleen en beoordeel ook bedrijfsplannen. Ik ben gewend om met grote bedragen te werken.” (Bronnen: AD/NHNieuws)

 

Cookieinstellingen