Bezwaren tegen geplande busroutes gehonoreerd

De buslijn 145 tussen Hoofddorp en Badhoevedorp blijft op werkdagen rijden. Dat staat in het aangepaste vervoersplan van de Vervoersregio Amsterdam dat deze week naar buiten is gebracht.

Tegen het schrappen van lijn 145 was veel verzet gerezen. Vooral middelbare-scholieren uit Badhoevedorp die in Hoofddorp op school zitten, waren bang voor een aanzienlijk slechtere verbinding. Zij zouden moeten overstappen op Schiphol-Noord. Met het handhaven van bus 145 doordeweeks is die verslechtering van tafel. Ook bezoekers van de AM Groep kunnen opgelucht adem halen.

Buslijn 169

Daarnaast rijdt er na invoering van de nieuwe dienstregeling per 10 december een bus door de zuidkant van de wijk Floriande. Door de komst van snelbus 341 zou er in die wijk geen bus meer rijden. Als oplossing is er nu voor gekozen om de route van bus 169 die tussen het NS-station in Hoofddorp en het Spaarne Gasthuis rijdt, door te trekken naar de halte bij het Sportcomplex Koning-Willem-Alexander (SKWA). De gemeenteraad van Haarlemmermeer sprak kort geleden in een unaniem aangenomen motie uit dat de bushalte bij het sportcomplex behouden moest blijven. In het aangepaste vervoersplan heeft de raad haar zin gekregen.

'

Reacties

article
80894
De buslijn 145 tussen Hoofddorp en Badhoevedorp blijft op werkdagen rijden. Dat staat in het
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/80894/bezwaren-geplande-busroutes-gehonoreerd/
2017-07-08T19:10:34+02:00
buslijn 145, buslijn 169, connexxion, Florande, halte, NS Station, scholieren, SKWA, Spaarne gasthuis, weekdagen, zuidrand Hoofddorp
Badhoevedorp, Headlines, Hoofddorp, Politiek